dijous, 27 de juny del 2019

L’Aliança Lliure Europea no inclou, per ara, Puigdemont i Comín



PARLAMENT EUROPEU






Cèlia Forment i Bori
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 27 de juny de 2019


















El grup Verds/ALE al Parlament Europeu ha fet pública la llista dels setanta-cinc eurodiputats que en formaran part a partir del 2 de juliol, quan es constitueixi l'Eurocambra, però no hi apareixen ni Carles Puigdemont ni Toni Comín. 



Els dos eurodiputats electes independentistes havien demanat formar part del Verds al Parlament Europeu. A principis de juny van presentar una petició formal al subgrup de l'Aliança Lliure Europea (ALE, ja que consideren el partit com un espai "natural" perquè l'ALE està conformada per partits que defensen el dret a l'autodeterminació.














Comín va explicar que tant ERC com altres membres d'ALE van assegurar que no hi havia "cap problema" perquè
 ell i Puigdemont s'integressin al grup.












Qui sí que apareix a la llista del partit són els eurodiputats republicans Oriol Junqueras i Diana Riba. L'explicació és que ERC ja forma part del grup de l’ALE, i en canvi Puigdemont i Comín, com a candidats de Junts per Catalunya, n’han de demanar la incorporació.



La llista també inclou l'eurodiputat electe per Iniciativa per Catalunya Verds, Ernest Urtasun.



Els ecologistes i l'ALE conformen una agrupació parlamentària de coalició al Parlament Europeu on, de moment i a l'espera de la formació final dels grups, són la quarta força política. A més d'ERC, el subgrup parlamentari de l'ALE també compta amb els membres de la N-VA flamenca, amb qui Puigdemont té una bona relació. Igualment en formen part el Plaid Cymru de Gal·les, el BNG gallec i l'SNP escocès.





ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/alianca-lliure-europea-puigdemont-comin_398515_102.html