dilluns, 6 de maig del 2019

Última hora : Puigdemont denunciarà la Junta Electoral per prevaricació



ELECCIONS EUROPEES







Gonzalo Boye ha anunciat a TV3 que exigiran "responsabilitats" després que la justícia hagi avalat que Puigdemont, Ponsatí i Comín es puguin presentar a les europees







Actualitzat




Carles Puigdemont denunciarà la Junta Electoral Central per prevaricació després que la Justícia hagi acceptat el seu recurs per poder concórrer a les eleccions europees del 26 de maig. Ara fa una setmana, la JEC va prohibir a Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se a les europees.



Ha estat Gonzalo Boye qui ha anunciat la denúncia. Entrevistat al programa de TV3 "Tot es mou", l'advocat del 130è president de la Generalitat ha assegurat que exigiran "responsabilitats" a la JEC :





"Boye: Evidentment exigirem responsabilitats als que són absolutament responsables d'aquests fets. Ells sabien exactament què estavent fent i això en Dret té un nom
García-Melero: És prevaricació?
Boye: Sens dubte"



Aquest dilluns, el tribunal del contenciós administratiu número 9 de Madrid ha emès una resolució que avala que els tres dirigents independentistes puguin participar a les eleccions. La resolució del tribunal madrileny va en la línia del que va expressar el Tribunal Suprem aquest diumenge: l'alt tribunal es va declarar no competent sobre la qüestió, però va deixar clar que no veia motiu per impedirque Puigdemont, Ponsatí i Comín es puguin presentar a unes eleccions.



Per la seva banda, el líder del PP, Pablo Casado, ja ha anunciat sortint de la reunió amb Pedro Sánchez que els populars recorreran al Constitucional aquesta decisió.




-- Estem treballant per ampliar aquesta informació --









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.ccma.cat/324/puigdemont-denunciara-la-junta-electoral-per-prevaricacio/noticia/2920408/