divendres, 3 de maig del 2019

La fiscalia desautoritza la Junta Electoral i avala la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí



PAÍS - PRINCIPAT






El fiscal considera que la JEC ha fet una 'interpretació sense base normativa suficientment explícita' per a restringir el seu dret de sufragi passiu 















Per: Redacció

03.05.2019  17:50




La fiscalia ha demanat al jutjat contenciós-administratiu número 2 de Madrid que accepti el recurs presentat per JxCat contra la decisió de la Junta Electoral espanyola (JEC) d’excloure Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de les eleccions europees, segons que ha pogut confirmar VilaWeb.



El fiscal considera que la JEC ha fet una ‘interpretació sense base normativa suficientment explícita’ per a restringir el seu dret de sufragi passiu. Assegura que ‘ha creat ex novo d’una causa d’inelegibilitat no prevista a la llei’, i que resulta incompatible amb la llei electoral i la constitució espanyola.



Ara, el jutjat s’haurà de pronunciar sobre el recurs de JxCat. Fonts de la formació han explicat que tres jutjats diferents del contenciós-administratiu han admès a tràmit els recursos i que és previst que els resolguin demà. Cal recordar que el president, el vice-president i dos vocals de la JEC van emetre quatre vots particulars en contra de la resolució.



Aquest és el document amb què la fiscalia es posiciona : Enllaç Document








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/fiscalia-desautoritza-junta-electoral-avala-puigdemont-comin-ponsati/