dilluns, 20 de maig del 2019

[EN DIRECTE] Els presos polítics recullen les actes al congrés i al senat espanyols, enmig d’un fort blindatge policíac



PAÍS - PRINCIPAT






La Guàrdia Civil trasllada emmanillats els presos polítics des de Soto del Real














Per: Redacció

20.05.2019  09:33




Els presos polítics elegits a les eleccions del 28 d’abril han arribat amb vehicles de la Guàrdia Civil al congrés i al senat espanyols, on han recollit les actes. Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han passat a mans de la policia espanyola a la comissaria de la cambra baixa. Després han pujat a la primera planta de l’edifici on els esperaven representants d’ERC, Junts per Catalunya i EH Bildu. Els diputats han pogut fer els tràmits sense manilles. Raül Romeva ha fet un recorregut semblant al senat.
És la primera vegada que els presos polítics abandonen Soto del Real sense haver d’anar al Tribunal Suprem. El magistrat Manuel Marchena els ha donat un permís especial per a fer els tràmits previs a les sessions constitutives de les cambres parlamentàries.





10.42–
Més imatges de Rull, Turull, Junqueras i Sànchez al congrés espanyol recollint les actes de diputats.















10.36–
Declaracions d'Oriol Junqueras abans de recollir l'acta de diputat: 'Sóc al congrés envoltat d’amics i companys. És un privilegi extraordinari.'











10.29–
Totes les imatges dels presos al congrés i al senat espanyols.
















10.23–
Imatges d'Oriol Junqueras abans de recollir l'acta de diputat.















10.21–
La Guàrdia Civil torna Raül Romeva a Soto del Real.


 
 
10.16–
Imatges dels presos polítics dins el congrés.















10.13–
Rafael Catalá, ex-ministre de Justícia de Mariano Rajoy, havia de recollir l'acta de diputat aquest matí, però per la presència dels presos polítics ha decidit d'esperar-se.
 
 
10.12–
Raül Romeva ja té l'acta de senador. S'acomiada dels companys d'ERC abans de tornar a la comissaria de la policia espanyola a la cambra alta.
 
 
10.10–
Vegeu les primeres imatges de Raül Romeva al senat espanyol.



















10.08–
Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull ja són al congrés. Hi han entrat per una porta lateral, gairebé sense premsa.


10.03–
Raül Romeva saluda la resta de senadors d'ERC, que l'acompanyen a recollir l'acta.













09.51–
Raül Romeva ja és al senat. El senador d'ERC ha arribat a la cambra alta en un comboi de tres cotxes de la Guàrdia Civil.



 
 
 
 
 
09.42–
Gabriel Rufián i Míriam Nogueras acompanyaran els presos polítics que recullen les actes al congrés. A la cambra alta, diversos senador d'ERC faran costat a Romeva, també li donaran roba nova pel ple de demà.
















09.40–
El congrés no permet als periodistes fer servir els mòbils mentre els presos recullin les actes. La mateixa cambra farà públiques les imatges de Junqueras, Rull, Turull i Sànchez fent els tràmits.



09.36–
La Guàrdia Civil passarà la custòdia dels presos polítics a la policia espanyola a les comissaries del congrés i el senat. Allà es trauran les manilles de Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva.


09.34–
Imatges de la sortida dels presos polítics de Soto del Real. El trasllat es fa amb cotxes de la Guàrdia Civil perquè és l'únic tipus de vehicle que pot entrar als aparcaments del congrés i el senat.














ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/en-directe-presos-politics-recullen-actes/