El Barça dicta sentència a Madrid i jugarà la final de Copa (0-3)

EL CLÀSSIC

Bernat Aguilar
Barcelona. Dimecres, 27 de febrer de 2019

El Barça és el rei de Copes i així vol seguir sent-ho. Amb una golejada inesperada contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu (0-3), els culers han dictat sentència i arriben a la seva sisena final de la Copa del Rei de manera consecutiva.

Totalment alliberats després d'un gol de Luis Suárez a la segona part, el Barça no ha deixat de patir fins que el Madrid ha perdut els papers. Sort que els blancs han perdonat i no han estat encertats de cara a gol. La final de Copa ja té la confirmació del Barça i ara només queda esperar el Betis o el València.

Sense poder

Al Barça li ha costat el partit des del primer minut. Tot i que l'estadi blanc s'ha convertit en els últims anys en un escenari propici per a les exhibicions, aquesta vegada no ha tingut l'efecte esperat. El Madrid, amb ganes de reivindicar-se i continuar fent passos endavant en la millora del seu joc, no ha decebut d'inici davant de la seva afició.

EFE

El Barça s'ha presentat amb Ter Stegen a la porteria, novament el porter de la Copa, amb els dubtes resolts, Semedo i Lenglet a la defensa, Sergi Roberto al mig del camp i Dembélé en atac. La resta, els de sempre, i liderats per Messi. Però no ha estat el partit esperat ni per a l'argentí ni per als culers. Anades i tornades amb un Madrid pacient perquè el resultat li anava al seu favor. Els blaugrana, necessitats de gols, no han mostrat el seu millor futbol.

Fa setmanes que el Barça d'Ernesto Valverde no convenç, cosa que Messi ho tapa amb els seus gols. I novament ha seguit la tònica habitual. Els blancs han pres la possessió als blaugrana en diversos trams del partit, fins a gairebé desnaturalitzar un Barça ofuscat de cara a porteria.

Primera part sencera sense xutar entre els tres pals rivals i el Madrid que mica en mica anava espantant. Sort d'un inspiradíssim Ter Stegen, que ha salvat l'equip una vegada rere l'altra.

EFE

Sense voler

Però a aquest Barça no se'l pot donar mai per mort. Si Dembélé és irregular i en els primers 45 minuts havia passat totalmente desapercebut, a la segona ha canviat el partit inconscientment. Primer al minut 50, en una de les primeres arrencades clares en atac i amb una centrada del francès des de la banda esquerra. Luis Suárez, amb l'olfacte golejador recuperat, ha marcat de primeres precisament en el primer xut del Barça entre els tres pals.

I minuts després el mateix Dembélé s'ha aprofitat d'un Madrid bolcat a l'atac, amb la necessitat de fer gols, per novament arrencar, aquesta vegada des de la banda dreta, i convertir una centrada rasa en una assistència per a Varane. Suárez esperava dins l'àrea petita, però ha estat el defensa francès del Madrid qui s'ha marcat en pròpia porteria. Minut 69 i partit resolt.

EFE

Amb el Madrid buscant tres gols per eliminar el Barça, Luis Suárez ha sentenciat. Penal que s'ha inventat davant de Casemiro i ell mateix ha transformat el tercer gol de Panenka des dels onze metres. Minut 73 i semifinal decidida.

El Barça ha golejat el Madrid sense voler. Tres gols sortits del no res, amb un rival que ha estat superior en gran part del partit, però aquesta vegada es pot dir que el Barça sí ha estat efectiu. I aquesta sentència a la capital deixa el Barça amb la possibilitat d'aixecar la seva 31a Copa al Benito Villamarín. I el triplet només el podrà aconseguir el Barça.