dijous, 31 de gener del 2019

Gairebé sis anys sense perdre una eliminatòria de Copa

El MÓN - Esports

El Barça no cau eliminat de la Copa del Rei abans de la final des de la temporada 2012/13, en què els blaugrana van perdre contra el Madrid (2-4 global) a les semifinals

31/01/2019 13:45 | Actualitzat a 31/01/2019 13:46

Els jugadors del Barça celebren un dels gols contra el Sevilla. | EFE

Que el Barça pugui presumir de ser l’autèntic Rei de Copes no és casualitat: el conjunt blaugrana té un idil·li amb la Copa del Rei que sembla que cap xàfec podrà espatllar. El que va caure a Sevilla ara fa una setmana, sense anar més lluny, va quedar eixugat en un tres i no res de la mà de Leo Messi i companyia al Camp Nou. Els d’Ernesto Valverde van remuntar l’eliminatòria de quarts de final, van segellar el passi per a les semifinals i van continuar engreixant els extraordinaris registres culers en la denominada competició del KO.

Aquest dimecres, el Barça es va classificar per novè any consecutiu a les semifinals de la Copa del Rei. L’actual campió ho tenia difícil després del 2-0 de l’anada a Andalusia, però des del primer moment va sortir disposat a defensar el seu tron amb ferocitat.

Els blaugrana ja fa gairebé sis anys que no perden una eliminatòria de Copa (o, el que és el mateix, encadenen 23 eliminatòries amb final feliç per als seus interessos). No és tan
maca ni prestigiosa com la Lliga Santander o la Champions League, però la realitat és que la trajectòria copera del Barça no coneix precedents.

L'última desfeta blaugrana abans d'arribar a la final es va produir el curs 2012/13, contra el Reial Madrid. La següent temporada, el mateix conjunt blanc va ser l'encarregat d'impedir que el Tata Martino s'acomiadés amb un títol (gràcies a la famosa galopada de Bale a Mestalla). A partir de llavors, dictadura del Barça sense oposició: Luis Enrique va guanyar les tres edicions que va disputar i Valverde, de moment, manté la imbatibilitat catalana després d’un any i mig a la banqueta.