dilluns, 3 de desembre del 2018

Ressò internacional i alarma per l'ascens de l'extrema dreta espanyola



ELECCIONS ANDALUSES




















Destacats mitjans internacionals s'han fet ressò de l'ascens de l'extrema dreta espanyola a les eleccions andaluses, i ho han fet amb un to unànime d'alarma i sorpresa:



Agència britànica Reuters:

 

 

 

"Un partit d'extrema dreta obté escons a la regió espanyola d'Andalusia". Així titula l'agència britànica Reuters que destaca que és "el primer èxit electoral de l'extrema dreta des del retorn de la democràcia al final dels anys setanta".












Diari francès Le Monde

 

 

 

El rotatiu francès Le Monde destaca la ideologia "anti-immigració i anti-feminista" de Vox, que aconsegueix 12 escons, i explica que Marine Le Pen va ser una de les primeres en felicitar els resultats al partit d'ultradreta.












Diari francès Le Figaro

 

El també francès Le Figaro explica que "L'extrema dreta entra amb força al Parlament d'Andalusia" i qualifica el resultat de Vox de "clatellada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez".












Televisió francesa BFMTV

 

La BFMTV, televisió privada francesa, titula dient que "L'extrema dreta entra amb força al Parlament regional d'Andalusia, per primera vegada a Espanya". Al mateix temps recorda que Vox és un partit "oposat a la immigració i a la independència de Catalunya".












Diari francès Libération

 

Els 12 diputats de Vox a Andalusia són "un canvi dramàtic" pel diari francès Libération que també s'ha fet ressò de la reacció de la líder d'extrema dreta francesa Marine Le Pen.












Televisió europea Euronews

 

La televisió europea Euronews, parla d'un "test electoral per a Pedro Sánchez" que suposa "una primera prova per al president espanyol davant les eleccions municipals i europees de l'any vinent".












Diari italià Stampa

 

La Stampa subratlla que "després d'anys de dir que Espanya era immune a la irrupció de l'extrema dreta", ara Vox ha entrat al parlament d'Andalusia.












Diari italià La Repubblica


L'italià La Repubblica escriu sobre les paraules del líder de Vox, Santiago Abascal, després de les eleccions andaluses: "La reconquesta comença a les terres andaluses i s'ampliarà a la resta d'Esapanya". La Repubblica titlla l'escalada de Vox de "sorpresa".












Televisió britànica BBC

 

La cadena BBC matisa que la de Vox a Andalusia és la darrera victòria de l'extrema dreta a Europa "tot i que molts pensaven que Espanya era immune perquè els records de la dictadura franquista encara són relativament frescos".












Portal nord-americà Bloomberg

 

 El portal econòmic nord-americà Bloomberg ​titlla el resultat electoral andalús de "gran fractura".












Diari belga Politico

 

El diari belga Politico assegura que "molts analistes dieun que el rendiment de Vox a Andalusia podria preparar el camí per un creixement més gran de l'extrema dreta a la resta d'Espanya".



Diari nord-americà The New york Times

 

El nord-americà The New York Times qualifica el resultat electoral de "gir inesperat" i de "cop a Pedro Sánchez".
















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/resso-internacional-alarma-extrema-dreta-espanyola_330795_102.html