dimarts, 23 d’octubre del 2018

Brussel·les tomba el pressupost d’Itàlia en una decisió inèdita en la història de l’eurozona



MÓN - EUROPA







La Comissió Europea dóna tres setmanes a Roma per enviar una nova proposta pressupostària que compleixi el pacte d'estabilitat de la UE 
















Per: ACN 

23.10.2018  16:33





Brussel·les ha tombat el pressupost d’Itàlia i ha demanat al govern que torni a presentar-lo en un termini de tres setmanes perquè considera que els actuals no respecten el pacte europeu d’estabilitat pressupostària. És el primer cop a la història que l’executiu europeu refusa un pressupost d’un estat membre. ‘Lamento estar aquí avui perquè per primer cop la Comissió Europea està obligada a demanar a un país europeu que revisi els seus plans pressupostaris’, ha afirmat Valdis Dombrovskis, vicepresident de la CE per a l’euro.



En concret l’executiu europeu ha demanat al govern de Giuseppe Conte que presenti ‘un pla pressupostari revisat’ en un termini de tres setmanes perquè considera que l’actual ‘no està en línia amb els compromisos presentats per Itàlia en el seu Programa d’estabilitat d’abril de 2018’. 



La CE ja va avisar Roma sobre la possibilitat que els seus comptes incomplissin el pacte europeu d’estabilitat pressupostària el passat
18 d’octubre i, de fet, el govern italià ja va reconèixer dilluns que la seva política pressupostària no compleix amb les normes del pacte d’estabilitat i creixement.



‘Ha sigut una decisió difícil però necessària perquè el PIB continua estant a nivells anteriors a la crisi i els sectors més desafavorits de la societat italiana estan experimentant condicions econòmiques dramàtiques’, afirmava el govern d’Itàlia en una carta per Brussel·les.








Enllaç notícia :