dimecres, 19 de setembre del 2018

Messi anhela la Champions (4-0)



BARÇA







L'argentí destrossa el PSV Eindhoven amb un hat-trick i una demostració sobre la gespa del que ja va anunciar amb un micròfon al Gamper: vol l'orelluda.





 



perJordi Carné  
18/09/2018 20:50 | Actualitzat a 19/09/2018 13:09




Leo Messi celebra un dels seus gols contra el PSV. | EFE
 




Leo Messi, amb un hat-trick, i Dembélé fabriquen la primera victòria del Barça a la Champions League 2018/19. Els de Valverde superen amb més bon resultat (4-0) que joc el PSV Eindhoven de Van Bommel i acaben la primera jornada europea de la temporada com a líders del Grup B empatats amb l’Inter de Milà, que ha guanyat el Tottenham a Itàlia (2-1). El '10' blaugrana segueix comptant les actuacions per exhibicions i desprestigia, un dia més, tots els premis individuals que no el consideren entre els tres millors jugadors del món.





Qui avisa no és traïdor

 


És molt frustrant això de jugar contra Leo Messi. Els aficionats culers no podran entendre mai la desil·lusió que implica jugar un bon partit de futbol, competir contra un rival que és superior a tu, igualar les forces en un dels estadis més complicats, el Camp Nou, i tot i així perdre el partit sense entendre ben bé per què. Avui, el PSV ha estat l’última víctima del millor jugador del món –i, probablement, de la història–. Mark Van Bommel va avisar en la roda de premsa al partit que no canviaria el seu pla proactiu de joc pel fet d’enfrontar-se al Barça i així ha estat: els holandesos no han pogut negociar la possessió de pilota a un conjunt local que tenia moltes ganes de Champions, però no han renunciat a córrer al contraatac i, tot i que els de Valverde han tingut les ocasions més clares de la primera meitat, els visitants també han intimidat Ter Stegen (tot i no obligar-lo a reaccionar). Els primers 45 minuts han estat molt igualats. Fins que Leo Messi ha fet saber a tothom que no estava d’acord amb el resultat.






El ‘10’ ha encadenat catorze presències consecutives marcant a la Lliga de Campions amb un gol marca de la casa, és a dir, de falta. A la mitja hora de joc, Dembélé ha fet una d’aquelles conduccions típiques seves que desesperen els companys per la incertesa del seu final –però que animen els seguidors–, i un defensa contrincant, Viergever, l’ha fet caure a la frontal de l’àrea. Messi ha agafat la pilota disposat a apuntar-se la seva 36ª diana de llançament de tir lliure directe i la barrera del PSV s’ha preparat pel pitjor. Algun futbolista, fins i tot, s’ha arribat a estirar per evitar que la pilota passés per sota de la tanca. Però res ha estat suficient per evitar allò que, últimament, sembla inevitable. Zoet no ha pogut fer més que contemplar com la pilota, perfectament enroscada, entrava per l’escaire de la seva porteria. Lionel Andrés Messi Cuccittini ja va anunciar al Gamper que volia la Champions. I qui avisa no és traïdor.




Millor resultat que joc (un altre cop)

 


Tot i obrir la llauna, el gol no ha canviat la tònica del matx; Valverde no s’havia guardat res i ha alienat l’onze de gala que va solucionar les rotacions frustrades a Anoeta, però el Barça mai ha aconseguit imposar la seva autoritat. Des del primer moment de la represa, els blaugrana han tingut la possessió del partit, però no el control d'aquest. Jugar amb Coutinho –que, per cert, cada dia connecta millor amb Messi– i Dembélé atorga molt poder ofensiu a l’equip, però el minva de presència al mig del camp. I quan et veus les cares amb un conjunt atrevit al qual li agrada jugar al contraatac, això es tradueix en una anada i tornada força perillosa, i més quan els minuts van passant i l’avantatge és mínim.














Com en la majoria de duels que portem de temporada, els culers han vençut, però no han jugat bé. Sí, Luis Suárez i Coutinho han tingut oportunitats clares per sentenciar el matx durant la segona meitat, però no ho han fet i, més pel que podia passar que pel que ha acabat passant, els aficionats del Camp Nou han arribat a patir per la victòria dels seus. En dos minuts, però, dues batzegades han acabat decantant la balança a favor dels interessos catalans. Primer, Dembélé ha fet una extraordinària jugada individual i l’ha culminat amb un xut amb rosca des de fora l’àrea (75’); després, Rakitic s’ha inventat una màgica assistència a Messi i l’argentí no ha perdonat des de la frontal de l’àrea petita (77’). Escac i mat. I el pitjor pel PSV, la valentia del qual ha estat castigada per l’encert del Barça a les àrees, ha estat que l’estrella local no en tenia prou. El ‘10’ ha convertit en anècdota l’expulsió d’Umtiti per doble amonestació en fer el quart gol del vespre (el tercer del seu compte particular) després d'una passada en profunditat de Suárez i ha completat la festa culer amb la presentació de la candidatura blaugrana per a la Champions League 2018/19. Ja ho va dir amb un micròfon a la mà i avui ho ha expressat a la gespa: l’argentí vol la Champions.







Enllaç notícia :

https://elmon.cat/monesports/barca/messi-barca-psv-champions-cronica