dimecres, 11 de juliol del 2018

Torra i Sturgeon aborden els processos català i escocès



PROCÉS







El Nacional
Foto: @govern
Barcelona. Dimecres, 11 de juliol de 2018




















El president Quim Torra i la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, s'han reunit aquest dimecres a Edimburg, en la primera reunió d'alt nivell entre els dos governs en prop d'una dècada. Torra ha arribat aquesta tarda a la residència de la primera ministra, Bute House, on a la porta l'esperaven un grup de catalans independentistes amb cartells en favor dels presos i estelades.



La de Torra i Sturgeon és la primera reunió entre el govern català i l'escocès des que, el 2008, l'aleshores primer ministre Alex Salmond va viatjar a Barcelona per entrevistar-se amb el llavors vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira.












Per al sobiranisme català, el cas escocès és un referent per haver aconseguit un referèndum acordat amb el Govern britànic, proposta que Torra manté sobre la taula en la nova interlocució amb el
Govern espanyol, malgrat que ahir el president Pedro Sánchez va tancar la porta a la possibilitat de l'exercici d'autodeterminació de Catalunya.



















L'expresident Artur Mas es va reunir l'abril passat amb la líder escocesa amb qui van abordar la situació política a Catalunya, Escòcia i Europa. Mas va agrair a Sturgeon el seu suport al dret dels catalans a l'autodeterminació.



Torra ha viatjat aquests dies a Escòcia per trobar-se amb Sturgeon, però també amb la consellera a l'exili Clara Ponsatí, amb qui ha mantinugt una reunió aquest matí.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/torra-sturgeon-reunio_287022_102.html