dimecres, 13 de juny del 2018

Jaume Matas entra directament a la presó



PAÍS - ILLES







El centre triat per l'expresident balear és Aranjuez.
















Per: Redacció 

13.06.2018  12:55





L’expresident balear Jaume Matas entra avui a la presó, a diferència de Diego Torres i Iñaki Urdangarin, els altres dos condemnats pel cas Nóos. Matas no ha comparegut davant del jutge perquè entra voluntàriament al centre penitenciari d’Aranjuez, a Madrid, i no s’espera a la notificació del magistrat. Els altres dos condemnats entraran a presó en un termini màxim de cinc dies al centre que ells escullin.



El Tribunal Suprem espanyol va confirmar ahir la sentència contra Jaume Matas, l’expresident balear, dins del cas Nóos, que també va rebaixar la pena a Iñaki Urdangarin. El Suprem considera que el
també exministre espanyol de Medi Ambient va prevaricar i va cometre frau i malversació per haver contractat Nóos al marge de la legalitat. La Fiscalia i l’Advocacia de les Illes Balears demanaven penes de cinc anys de presó, mentre que Manos Limpias en reclamava onze.



Jaume Matas té ja dues sentències fermes, la primera el va condemnar a nou mesos de presó per contractació il·legal d’un periodista perquè li escrigués els seus discursos, i la segona el va obligar a pagar una multa de 9.000 euros per la contractació fixa de la seva muller.








Enllaç notícia :