dimarts, 12 de juny del 2018

El Tribunal de Comptes obre un procés sancionador contra Ciutadans




Analitzen els exercicis de la col·lisió taronja dels anys 2014 i 2015.





 



perRedacció 
 
07/06/2018 
 
 
 
 
 
 
 
lbert Rivera i Arrimadas, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat
 
 
 
 
 





El Tribunal de Comptes ha obert un procés sancionador contra Ciutadans. La col·lisió d’Inés Arrimadas i Albert Rivera podria presentar certes irregularitats en els seus comptes anuals, i s’apunta al fet que la formació taronja hauria pogut pagar a tercers algunes factures del partit. Quelcom prohibit, explícitament, a la llei de finançament de partits.




El 30 de desembre de 2017, en aquest sentit, el partit taronja ja es va instal·lar al focus de la polèmica en veure’s afectat pel darrer informe del Tribunal de Comptes. I és que aquest, mostrava diverses irregularitats del partit en els exercicis dels anys 2014 i 2015.





Les xifres per les quals s’obre el procés sancionador

 

L’any 2015, la col·lisió va registrar diverses factures electorals a nom del seu partit per 14.371 euros. Un fet que, com treia aleshores a la llum ‘El Nacional’, podria vulnerar l'article 4.3 de la Llei de Finançament de Partits (LOFPP).




I és que la llei, en aquest sentit, prohibeix als partits el fet d’acceptar que tercers assumeixin costos de la seva activitat. Per això mateix, el Tribunal de Comptes preguntava a finals de l’any passat per un total de 2.037 euros, que no han pogut ser identificats.  




Durant l'exercici de l'any 2015, de fet, no es computen 678.023 cobrats del Parlament de Catalunya, 220.997 del Ministeri de l'Interior, 145.272 euros de la Generalitat Valenciana, 42.169 euros del Parlament Europeu ni 91.377 de diferents capitals de província. Finalment, també s’observen errors en els seguiments de saldos, en pagaments a creditors i, omissions de movimentsde tresoreria.





Inés Arrimadas, en campanya  | CatalunyaDiari.cat







La defensa de Ciutadans

 

Ciutadans nega la màxima i defensa davant el Tribunal Suprem que van ser els candidats qui van finançar la darrera campanya electoral de la formació. En aquest sentit, doncs, fonts de la formació citades per ‘Rac1’ asseguren que si els persegueixen, és perquè la seva formació és massa transparent.




Així mateix, Izquierda Unida (IU), Compromís, Convergencia i EH Bildu també apareixen en aquest informe.







Enllaç notícia :

https://catalunyadiari.com/politica/sancionador-ciutadans-tribunal-comptes#.WyACfGaOyjQ.twitter