divendres, 15 de juny del 2018

Agredeixen i fan un tall a l’orella a un home de 65 anys que portava un llaç groc a Lleida



PAÍS - PRINCIPAT







Ha estat agredit per un grup de joves que arrencava cartells del CDR i llaços grocs a la plaça Ricard Vinyes.
















Per: ACN 

15.06.2018  13:35





Un home de 65 anys veí de Lleida, Josep Aldabó, ha estat agredit a primera hora del matí per un jove de 30 que estava amb un grup de cinc o sis persones més traient cartells del CDR i llaços grocs de la plaça Ricard Vinyes. Aldabó ha explicat que, pels volts de les set del matí, aquest grup se li ha dirigit increpant-lo amb crits de ‘Viva España’ en veure que portava un llaç groc a la solapa.




L’home ha respost amb un ‘visca’ perquè diu que ‘no té res contra els espanyols’. Aleshores, un l’ha començat a seguir fins que l’ha colpejat amb la bossa i quan ha intentat ‘autodefensar-se’ tot girant la cara, li ha fet un tall a l’orella que ha requerit set punts de sutura. L’home té previst presentar denúncia als Mossos d’Esquadra demà. El CDR Lleida també ha denunciat que, aquesta matinada, el
balcó d’un pis de Gardeny que tenia una estelada i cartells demanant la llibertat dels presos polítics ha patit un atac amb pedres.




Josep Aldabó ha explicat que pràcticament no s’havia adonat que els joves estaven a la plaça retirant cartells i simbologia que reclama l’alliberament dels presos polítics. De fet, ha assegurat que, si ho hagués vist, hauria intentat esquivar-los, però no ha estat així i el grup ha detectat que portava un llaç groc a la solapa. Quan ha intentat marxar avançant el pas després que l’increpessin, diu que ha sortit un dels agressors ‘com una fera, com un gos rabiós’, que l’ha agafat de seguida i l’ha colpejat amb una bossa, on possiblement hi havia algun objecte dur que és el que li ha provocat el tall.





L’agressor ha fugit corrents del lloc mentre altres testimonis han avisat la Guàrdia Urbana, que s’ha personat al lloc. També s’ha cridat a una ambulància que ha fet les primeres cures a Aldabó. Tot seguit se l’ha traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova on se li ha cosit el tall a l’orella amb set punts de sutura. Josep Aldabó té previst anar demà a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, amb assessorament legal i suport dels CDR per denunciar aquesta agressió. Considera que les persones que li han fet això són ‘gamberros, ni catalans ni espanyols, que només volen fer mal sense cap motiu’.




En aquest sentit, ha assegurat que ell té relació amb molts espanyols i mai ‘hi ha tingut problemes’. Així mateix, ha remarcat que porta el llaç groc per ‘defensar els drets humans, aquí i a tot el món, per poder parlar honradament i no tenir gent que no s’ho mereix a la presó’.







Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/agredeixen-i-fan-un-tall-a-lorella-a-un-home-de-65-anys-que-portava-un-llac-groc-a-lleida/