dimarts, 29 de maig del 2018

Sotrac a l’Ibex 35 i a la prima de risc, dos dies abans de la moció de censura a Rajoy



PAÍS - PRINCIPAT






Els principals valors de l'Ibex, en números vermells.
















Per: Redacció 

29.05.2018  11:45





L’Ibex 35 cau un 2,5% aquest dimarts a mig matí i té tots els valors en vermell. Els mercats castiguen sobretot la banca. Destaquen les pèrdues del Banc Sabadell (-5,47%) i Banc Santander (-5,46%), CaixaBank (-3,18%) i el BBVA (-3,16%). Els analistes apunten com a causa a la inestabilitat política, marcada per la moció de censura contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que es farà dijous i divendres.



D’aquesta manera, la borsa ha obert per cinquè dia consecutiu en números vermells. Cal destacar, també, que el Santander i el BBVA, dos dels principals perjudicats, tenen una exposició notable al deute d’Itàlia, on la incapacitat per
formar govern, arran del vet del president Sergio Matarella al projecte d’executiu proposat pel Moviment 5 Estels i la Lliga Nord, ha provocat una crisi constitucional que ha contagiat de pessimisme els mercats.



A més dels valors de l’Ibex, també se n’ha ressentit la prima de risc –el diferencial entre el bo alemany a 10 anys i el seu homòleg espanyol-, que s’ha disparat i avui al matí es situava als 128 punts, el doble dels registres de fa un mes. Ahir la prima de risc espanyola va tancar en els 118 punts i divendres, en 92 punts.








Enllaç notícia :