dimarts, 15 de maig del 2018

Rajoy i Sànchez pacten de mantenir la intervenció de les finances de la Generalitat



PAÍS - PRINCIPAT







Mantenen la previsió de tornar a suspendre l'autogovern català.















Per: Redacció 

15.05.2018  11:47





Mariano Rajoy i Pedro Sánchez han exhibit unitat per a poder mantenir la intervenció de les finances de la Generalitat malgrat la investidura de Quim Torra com a president i la formació imminent d’un nou govern.



El cap del govern espanyol i el secretari general del PSOE han acordat que respondrien a qualsevol ‘desafiament’ de Catalunya, i que mantindrien la vigilància econòmica. En un comunicat conjunt, han amenaçat el futur govern que d’actuar  ‘contra qualsevol intent d’engegar estructures alternatives a les úniques vàlides’. També ataquen el discurs de Torra, que qualifiquen de ‘polític frontista’ i de ‘xenòfob’.



En el comunicat, diuen que han acordat la manera de poder tornar a intervenir l’autogovern malgrat el fet que ben aviat cessi l’aplicació del 155. I afegeixen que actuaran amb
‘vigilància en el compliment de la legalitat perquè es faci extensiva’ als recursos públics que conformen el pressupost de la Generalitat.



En un conferència de premsa posterior, Sànchez ha dit que tornaran a aplicar el 155 si consideren que s’ha trencat la legalitat: ‘Es plantejarà la via unilateral? Ja sabem on acaba aquest camí. Recordem a Torra que és el màxim representant de l’estat a Catalunya. Ha de fer complir la llei. Si trenca la legalitat vigent, l’acord és clar.’ I ha afegit: ‘Només existeix una legitimitat i una legalitat. No s’acceptarà que hi hagi estructures paral·leles. No es permetran.’








Enllaç notícia :