dimarts, 30 de gener del 2018

Rajoy adverteix Torrent de la seva responsabilitat si manté el ple



INVESTIDURA







El Nacional
Foto: TVE
Barcelona. Dimarts, 30 de gener de 2018




















El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que li agradaria que el Parlament de Catalunya "acatés" la decisió del Tribunal Constitucional prohibint la investidura de l'expresident Carles Puigdemont des de la distància o via telemàtica i ha advertit el president del Parlament, Roger Torrent, que ha de ser "molt conscient" de les responsabilitats" que pot incórrer si "se salta" la resolució del tribunal de garanties.



"El president del Parlament incorrerà en responsabilitats per incomplir una resolució dels tribunals i tots aquells que donen suport a la seva decisió. Espero i desig que això no sigui així perquè a Catalunya cal recuperar la normalitat institucional, social i econòmica", ha declarat Rajoy en una entrevista en 'Els Esmorzars de TVE' recollida per Europa Press.



Després d'assegurar que espera que Puigdemont no accedeixi al Parlament perquè seria el "culmen de l'espectacle", el cap de l'Executiu ha recalcat que
l'Executiu ha "complert la seva obligació" per impedir la investidura d'un "pròfug" de la Justícia i, de fet, ha assenyalat que tornaria a fer el mateix.



Sobre les informacions que apunten a un principi d'acord entre els independentistes per investir a Puigdemont encara que no sigui present, Rajoy ha dit desconèixer si hi ha acord per investir president Puigdemont però ha avisat que estarien "saltant-se a la torera" la resolució del TC. Ha confiat que això no es produeixi perquè seria "prolongar la situació d'inestabilitat" i Puigdemont està "generant un greu problema a tots, fins i tot als mateixos|propis partits independentistes."










Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/rajoy-adverteix-torrent-responsabilitat-ple-investidura_233958_102.html