divendres, 22 de desembre del 2017

Catalunya derrota el 155 de Rajoy i l’independentisme revalida la majoria absoluta



PAÍS - PRINCIPAT







Junts per Catalunya, ERC i la CUP assoleixen de nou la majoria i fan inútil el primer lloc de C's, que aplega la majoria de l'unionisme.


















Per: Redacció 

21.12.2017  22:59







Ni la presó, ni l’exili, ni la intervenció de l’autonomia, ni la censura, ni l’enorme campanya mediàtica, política, policíaca i judicial espanyola han pogut tombar l’independentisme. Amb una participació històrica, mai vista, superior al 80%, les tres forces independentistes superen la majoria absoluta: Junts per Catalunya, amb el president Carles Puigdemont al capdavant trencant tots els pronòstics de les enquestes, ha esdevingut la primera força independentista, amb 34 escons, seguida d’ERC, amb el seu cap de llista, Oriol Junqueras, a la presó, amb 32 escons. 



La suma dels quatre diputats de la CUP assegura la majoria absoluta i fa inútil la primera posició de Ciutadans, que amb 36 escons ha acaparat la majoria del vot unionista, en detriment sobretot del PP, que passa a ser un partit residual a Catalunya. Catalunya en Comú ha empitjorat el resultat de Catalunya en Comú el 2015.



Per la seva part, el PSC del 155, que amb Miquel Iceta havia generat unes grans expectatives electorals, tan sols ha sumat un diputat més que no a les eleccions del 2015.






















Enllaç notícia :