dilluns, 27 de novembre del 2017

Prohibeixen ara a TV3 i Catalunya Ràdio de dir ‘president Puigdemont’ i ‘consellers empresonats’



PAÍS - PRINCIPAT







La Junta Electoral espanyola considera que 'poden confondre l'espectador mitjà' i 'vulneren el principi de neutralitat informativa'.


















Per: Redacció 

27.11.2017  18:45







La Junta Electoral espanyola ha prohibit a TV3 i Catalunya Ràdio d’utilitzar les expressions de ‘llista del president’ i ‘consellers empresonats’, perquè considera que ‘poden confondre l’espectador mitjà’ i ‘vulneren el principi de neutralitat informativa’.



‘El respecte als principis de pluralisme polític i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa en tota la programació dels mitjans de comunicació de titularitat pública.’



D’aquesta manera, la Junta Electoral espanyola considera que l’ús d’aquestes expressions ‘poden afavorir determinades candidatures’ i ofereixen una
visió distorsionada de la realitat. Segons aquest òrgan, ‘no hi ha ni tal exili ni una suposada persecució política’, sinó una ‘aplicació de la llei’.



La mateixa resolució indica que tampoc no es poden utilitzar els termes ‘consellers’ o ‘president’. En cavi, dóna el vist-i-plau a la utilització de les expressions ‘molt honorable’ o ‘honorable senyor’, per a referir-se al president i consellers, respectivament.



‘Els ex-presidents i els ex-consellers tenen, respectivament, el tractament de ‘molt honorable senyor’ i d”honorable senyor’. El mateix títol de totes aquestes normes, així com els seus articles es refereixen sempre a expresidents i exconsellers, sense més.










Enllaç notícia :