diumenge, 29 d’octubre del 2017

Ultres s'enfronten als Mossos a la plaça de Sant Jaume, també contra els Bombers



REPÚBLICA CATALANA






El Nacional
Barcelona. Diumenge, 29 d'octubre de 2017















Un grup d'ultres que ha participat a la manifestació unionista d'aquest diumenge s'ha enfrontat als Mossos d'Esquadra a la plaça de Sant Jaume. A les imatges es pot veure com els manifestants s'abraonen als policies i els llancen objectes, al mateix temps que els provoquen amb els pals de les banderes que porten.



Alguns dels assistents els intenten calmar i els aparten del cordó policial, mentre els ultres criden consignes com "Dónde estabáis el 1 de octubre" o "Con Franco se os quitaba la tontería". A més a més hi ha hagut persecucions a transeünts per part dels ultres.

































Tot i que la manifestació s'ha fet al passeig de Gràcia de Barcelona, en acabar alguns s'han traslladat fins a la plaça de Sant Jaume, com va fer la ciutadania favorable a la República catalana divendres, quan el Parlament va declarar la independència de Catalunya.



Durant el transcurs de la manifestació convocada per Societat Civil Catalana s'han produït més agressions; sobretot contra mitjans de comunicació. Un assistent ha clavat una puntada de peu a un periodista d' El Nacional mentre feia la seva feina, gravar. Els prodfessionals de TV3 també han estat increpats i alguns dels concentrats els han llançat monedes, cigarretes enceses i escopinades.



Per la seva banda, Comissions Obreres dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha denunciat una agressió a una treballadora de l'estació de Provença. En la mateixa línia, un taxista ha estat atès pel Servei d'Emergències Mèdiques després de ser agredit per un grup de persones que havien assistit a la manifestació. Els fets han tingut lloc a la confluència dels carrers de Pau Claris amb Casp, com han denunciat diversos usuaris a Twitter. El conductor del taxi, que ha estat agredit amb una cervesa, ha acabat amb un trau a la cella.







Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/ultres-enfronten-mossos-placa-sant-jaume_207261_102.html