dimarts, 31 d’octubre del 2017

La CUP veu un "acte de dignitat" en la intervenció de Puigdemont



REPÚBLICA CATALANA







Nicolas Tomás
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimarts, 31 d'octubre de 2017








Per altra banda, els anticapitalistes també han convocat una assemblea nacional extraordinària pel diumenge 12 de novembre.
















La CUP veu en la compareixença del president Carles Puigdemont un "acte de dignitat". Així ho ha assegurat en un comunicat fet públic aquest dimarts, després de la roda de premsa que ha ofert el cap de l'executiu des de Brussel·les, on s'hi quedarà fins que se li garanteixi un "judici just". No obstant això, el partit de l'esquerra independentista ha reiterat la seva crida a fer efectiva la declaració d'independència.



"Insistim que la millor acció per consolidar la República és començar a fer acció de govern en clau republicana, cosa que vol dir aprovar els primers decrets republicans i declarar l'inici i l'obertura del procés constituent", insten els anticapitalistes. Malgrat tot, denuncien que fins ara s'ha demostrat que "durant aquest dos darrers anys no s'ha fet la feina en la creació i consolidació d'estructures d'Estat". Lamenten un "excés d'improvisació" durant els últims mesos.



Des de la CUP fan seva la denúncia de Puigdemont sobre "l'actuació antidemocràtica de la justícia espanyola i la impunitat amb la qual actua l'extrema dreta espanyolista". També comparteixen la crida a oposar resistència a
les mesures "antidemocràtiques" del 155, i expressen la seva solidaritat amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa que hauran de declarar davant del Tribunal Suprem. Ho titllen de "revenja política".



Per altra banda, els anticapitalistes també han convocat una assemblea nacional extraordinària pel diumenge 12 de novembre. La trobada servirà per debatre l'escenari polític des de la declaració d'independència, incloent-hi les eleccions del 21-D convocades per Mariano Rajoy. Aquest dissabte hi ha convocada també una reunió del Consell Polític a Perpinyà, per concretar l'organització i debat de l'assemblea.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-puigdemont-brusselles-republica_207930_102.html