dimecres, 4 d’octubre del 2017

El Parlament Europeu tracta sobre el referèndum català i la repressió espanyola



MÓN - EUROPA







Els eurodiputats discutiran aquesta tarda sobre la situació de Catalunya i la resposta violenta de l'estat espanyol.
















Per: Redacció 

04.10.2017  00:00





El ple del Parlament Europeu tracta avui sobre la situació i els esdeveniments d’aquests últims dies a Catalunya, després del referèndum, la reacció violenta de l’estat espanyol i l’aturada general d’ahir. En un debat titulat ‘Constitució, imperi de la llei i drets fonamentals a Espanya a la llum dels esdeveniments a Catalunya‘, la cambra discutirà sobre el referèndum del primer d’octubre i la repressió de l’estat espanyol.



Després de la repressió de les policies espanyoles de diumenge, els Verds i l’Esquerra Unitària Europea van demanar que el ple tractés sobre la violència policíaca. Els esdeveniments de l’1-O a Catalunya han suscitat un fort debat al Parlament Europeu, i aquests dies hi ha hagut una intensa tramesa de correus electrònics crítics amb l’actuació del govern espanyol.



Segons que ha pogut saber l’agència ACN, alguns eurodiputats estrangers que són contraris al referèndum han criticat eurodiputats espanyols en correus relacionats amb l’1-O. ‘Els catalans no volen lluitar, ni matar, només votar de
manera pacífica’, deia una eurodiputada liberal. ‘L’ús de la força policíaca per aturar-ho d’aquesta manera és inacceptable’, va dir.



Arran d’alguns correus electrònics d’eurodiputats espanyols en contra del referèndum i acusant els catalans de tenir vincles amb Rússia per mitjà de Julian Assange, un parlamentari britànic va qüestionar l’actitud espanyola. ‘No hi ha cap propaganda quan veiem amb els nostres ulls com una policia criminal ataca i colpeja gent desarmada que no l’ha atacada.’ Un altre eurodiputat va acusar els espanyols d’amagar la realitat.



El debat sobre Catalunya es farà aquesta tarda. Dilluns la Comissió Europea va condemnar l’ús de la força de l’estat espanyol, però va insistir que la situació de Catalunya era un assumpte intern d’Espanya, malgrat la insistència dels corresponsals a Brussel·les a preguntar sobre la vulneració de drets fonamentals.








Enllaç notícia :