dilluns, 31 de juliol del 2017

Cristiano, a la jutge: "Si no em digués Cristiano Ronaldo no estaria aquí"



FRAU FISCAL







El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dilluns, 31 de juliol de 2017



















Comencen a filtrar-se les primeres frases de la declaració de Cristiano Ronaldo al jutjat de Primera Instància i Instrucció de Pozuelo d'Alarcón nº1 per presumptes delictes contra l'Hisenda Pública. Segons ha informat el diari AS, el jugador del Reial Madrid ha assegurat que "si no es digués Cristiano Ronaldo no estaria assegut aquí".



La jutge Mónica Gómez Ferrer ha contestat així les seves paraules: "No s'equivoqui, com vostè s'han assegut aquí altres persones anònimes. Vostè està essent investigat per un presumpte delicte fiscal segons les proves que aporta la Fiscalia i sobre les que la justícia haurà de decidir". Les explicacions de Gómez Ferrer no han convençut al davanter, que ha insistit: "No, no, tot això passa perquè jo sóc Cristiano Ronaldo".



Segons El Español, el futbolista portuguès ha assenyalat els seus dos assessors fiscals portuguesos com als responsables de la gestió dels seus drets d'imatge pels que se l'investiga, tot i que ha defensat que totes les gestions s'han realitzat sense irregularitats. "El meu objectiu ha estat sempre el de declarar el millor possible", ha dit.



Així, Cristiano ha desvinculat el seu representant Jorge Mendes de qualsevol dels seus problemes fiscals amb Hisenda en un interrogatori molt tens que ha durat una hora i mitja.



Canvi de plans
Tot i haver anunciat que compareixeria en roda de premsa un cop finalitzada la declaració, amb més de 200 periodistes acreditats i unes 50 càmeres preparades per l'ocasió, Cristiano ha decidit no fer-ho. Iñaki Torres, responsable de comunicació de Gestifute, ha sortit a donar la cara davant els mitjans per explicar que el jugador havia cancel·lat la compareixença.
















La Fiscalia Provincial de Madrid va presentar el passat 13 de juny una denúncia davant el Jutjat d'Instrucció de Pozuelo contra Cristiano per quatre delictes contra l'Hisenda Pública, suposadament comesos entre el 2011 i el 2014, i que suposen un frau tributari de 14,67 milions d'euros.



El davanter portuguès s'hauria aprofitat d'un entramat de societats, creat l'any 2010, per ocultar les rendes generades pels seus drets d'imatge, incomplint així les obligacions fiscals del seus primers anys a Espanya.



"Mai he ocultat res ni he tingut intención d'evadir impostos"
Tot i no comparèixer davant els mitjans, el davanter del Madrid ha emès un comunicat en què ha reiterat que "mai ha ocultat res" ni "ha tingut intenció d'evadir impostos". A més, el text també exposa que la Hisenda espanyola coneix en detall tots els seus ingressos perquè els hi ha entregat de forma íntegra.



"Sempre faig les meves declaracions d'impostos de manera voluntària perquè penso que tots hem de declarar i pagar impostos en funció dels nostres ingressos. Els qui em coneixen saben el que demano als meus assessors: que ho tinguin tot al dia i correctament pagat perquè no vull problemes", diu el comunicat.



En el mateix, Cristiano apunta que "és el moment de deixar treballar a la Justícia": "Jo crec en la justícia i espero que, també en aquest cas, hi hagi una decisió justa. I amb l'objectiu d'evitar pressions innecessàries o de contribuir a un judici paral·lel, he decidit que no tornaré a fer més declaracions sobre aquest assumpte fins que no hi hagi un veredicte final", segueix explicant el comunicat.



Per últim, el document també especifica que no va crear cap "estructura especial" per gestionar els seus drets d'imatge quan va arribar al Reial Madrid la temporada 2009/10. "Els advocats que em va recomanar el Manchester United la van crear el 2004, molt abans de venir a Espanya", ha exposat en relació a una estructura "que era usual a Anglaterra i va ser comprovada i posteriorment ratificada com a legal i legítima per la Hisenda anglesa".








Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/esports/cristiano-declaracio-delicte-hisenda_179238_102.html