dimarts, 27 de juny del 2017

Un ciberatac ‘sense precedents’ afecta empreses de tot el món



MÓN  







Un dels països més afectats és Ucraïna, però el virus ha atacat empreses d'arreu del món 
















 Per: Redacció

27.06.2017  17:02






Un altre gran ciberatac afecta ara mateix empreses i bancs de tot el món. Els països més afectats són Ucraïna, Rússia, el Regne Unit i l’Índia. A Ucraïna, segons que ha informat el vice-primer ministre, Pavlo Rozenkoe, el virus ha atacat el Banc Central, el metro i l’aeroport de Kíev, la companyia estatal d’energia, la xarxa informàtica del govern.



Segons l’empresa ucraïnesa Novaia Potchta, el virus és molt similar al Wannacry —d’estil ransomware— que va afectar empreses, bancs i organismes de tot el món fa uns mesos. El primer ministre ha assegurat que es tracta d’un atac inèdit: ‘Sense precedents’. El consell de Seguretat del
país ha anat un pas més enllà i ha afirmat que ‘hi ha indicis’ que Rússia és darrere de l’atac.



Tanmateix, la principal empresa petroliera russa, Bashneft, ha informat que també ha estat atacada i la seva pàgina web no funciona. El portaveu ha assegurat que la producció no s’ha vist afectada. Però Bashneft, no ha estat l’única gran empresa afectada, la minera Evarz, propietat de Roman Abramovich, també ha estat atacada.



La danesa Moller-Maersk, una de les principals empreses del món del transport, també ha estat piratejada, segons que han publicat a Twitter. A més, han avisat que és un atac ‘d’escala global’. El holding britànic WPP —propietari de JWT o Ogilvy & Mather— també han estat afectades pel virus.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/un-ciberatac-sense-precedents-afecta-empreses-de-tot-el-mon-hackers/