dimecres, 23 de novembre del 2016

Rita Barberá mor després de patir un infart en un hotel de Madrid



RITA BARBERÁ





La senadora i exalcaldessa de València no va assistir ahir al plenari del Senat

Dilluns va declarar al Suprem com a investigada pel cas Taula.






| 23/11/2016 a les 08:54h
 
 
 
 
 
 
 
Rita Barberá, exalcaldessa de València, en una imatge d'arxiu
 
 
 
 
 
 
 
La senadora no adscrita i exalcaldessa de València pel PP, Rita Barberá, ha mort aquest matí després de patir un infart a l'Hotel Villa Real de Madrid, situat al centre de la capital de l'Estat, molt a prop del Congrés dels Diputats. Tècnics del SUMMA, el servei d'emergències mèdiques de la capital de l'Estat, l'han intentat reanimar però no han pogut fer res per salvar-li la vida.





El SUMMA ha rebut una trucada a les set del matí des de l'hotel on estava allotjada la senadora perquè una dona de 68 anys patia una aturada cardiorespiratòria. Els equips d'emergències s'hi han desplaçat ràpidament i han fet maniobres de reanimació a Barberà durant més de mitja hora, però només han pogut certificar la seva mort.




Alguns diputats del PP s'han acostat a l'hotel, on s'estan acumulant alguns dels seus excompanys de
partit. El ministre de l'Interior, Ignacio Zoido, també s'ha desplaçat fins a l'establiment on ha tingut lloc el fatídic desenllaç, però no ha volgut fer declaracions. Abans de començar la sessió plenària del Congrés, els diputats han guardat un minut de silenci en record a l'exalcaldessa, amb els seients buits dels diputats d'Units Podem.



Barberà va anar a declarar dilluns davant del Tribunal Suprem en qualitat d'investigada per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el marc del cas Taula. El jutge sospitava que, durant la seva etapa com a alcaldessa de València, havia donat 1.000 euros al PP valencià que després li havien estat retornats amb diners en efectiu provinents de comissions irregulars. En la seva declaració davant del jutge, Barberá va negar qualsevol implicació amb la trama i va recordar que no formava part del comitè electoral del PP de la comunitat, perquè ella estava dedicada a “aconseguir vots”. Ahir ja no va participar en la sessió plenària del Senat, on estava convocada com a senadora del grup mixt.







Enllaç noticia :