dijous, 15 de setembre del 2016

Com es finançava il·legalment el PP per mitjà de comissions?



PAÍS - PAÍS VALENCIÀ




La declaració de Marcos Benavent a la Guàrdia Civil permet de construir un croquis de quin era el procediment per aconseguir comissions il·legals.








Marcos Benavent, a la sortida d'una declaració a la Ciutat de la Justícia de València







Amb l’aixecament del secret de sumari de cas Imelsa que s’ha conegut avui es pot construir un croquis de com funcionava la corrupció dins de l’empresa pública que dóna nom a la investigació. Sobretot, gràcies a  Marcos Benavent, ex-gerent d’Imelsa. En una declaració davant la Guàrdia Civil prestada al juny del 2015, s’autoconfessava com el recaptador de la trama. Ell era l’encarregat de parlar amb empresaris als quals demanava diners un cop es decidien les adjudicacions públiques.



Seguidament, aquests diners els lliurava a l’ex-president de la Diputació Alfonso Rus, al seu ex-cap de Gabinet,
Emilio Llopis; l’ex-vice-president segon de la Diputació i ex-conseller delegat de Ciegsa, Máximo Caturla i l’ex-vice-president de la corporació Juan José Medina. Tot plegat, per a finançar el PP provincial.



De vegades, segons la seva versió, lliurava els diners ‘en bosses’ en el transcurs de dinars en què es reunien. En el cas de Vicente Betoret, actual president del PP de la província de València, afirma que era coneixedor del cobrament de les comissions il·legals i tenia coneixement ‘sens dubte’ dels lliuraments i del seu origen, si bé, en declaració davant del jutge va indicar que mai li havia lliurat diners i no recordava si Rus li va lliurar algun sobre.







Enllaç noticia :