divendres, 29 de juliol del 2016

Puigdemont: "Ens hem dotat d'una llei útil, pràctica, efectiva i amb seguretat jurídica"(llei d'emergència habitacional)



PSC i PP han donat suport a la nova llei d'emergència habitacional, i CSQP l'ha considerat "clarament insuficient".






per ACN 29/07/2016


El president Puigdemont, després de la cimera d'emergència habitacional | ACN



El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat aquest divendres que el Govern, el món local i algunes entitats hagin acordat una alternativa a la Llei 24/2015 que és "útil, pràctica, efectiva" i que té "molta seguretat jurídica per poder-la aplicar de seguida". En una compareixença sense preguntes després d'una nova cimera per abordar la situació d'emergència habitacional, Puigdemont ha assegurat que "s'ha expressat un enorme consens al voltant de tenir una resposta catalana a la suspensió" de la ILP, al marge que alguns actors s'ha mostrat més o menys crítics sobre el contingut de la mateixa. Ha dit que espera que s'aprovi "amb promptitud".

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha anunciat
també la creació d'un grup de treball que estudiï el lloguer "abusiu".
 
 
Per altra banda, el PSC i el PPC han mostrat el seu suport a la llei d'emergència habitacional que el Govern ha acordat amb el món local amb algunes entitats. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que li agrada com el text recull part dels elements de la Llei de l'habitatge que va aprovar el tripartit el 2007, però ha demanat que el compromís pressupostari del Govern sigui "ferm".

El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha considerat que la llei que ha redactat el Govern "resol d'una forma bastant correcta la problemàtica que suscitava" la normativa fruit de la ILP que va ser suspesa pel TC.

Des del CSQP, el president del seu grup, Lluís Rabell, també ha considerat "acceptable" la nova llei, però alhora ha avisat que és "clarament insuficient".

Enllaç noticia :