dimarts, 5 de juliol del 2016

La fiscalia demana presó per al vicepresident de Democràcia Nacional per coaccionar a Jordi Borràs



PAÍS-PRINCIPAT

El fiscal per a delictes d'odi i discriminació de Barcelona ha demanat cinc anys de presó.





Jordi Borràs (fotografia de Jordi Carreño).




Per: Redacció 

05.07.2016  19:32



El fiscal per a delictes d’odi i discriminació de Barcelona ha demanat cinc anys de presó per al vicepresident de la formació ultradretana Democràcia Nacional, Pedro Chaparro, per coaccions al fotoperiodista Jordi Borràs el Dia de la Hispanitat del 2015 i per un delicte contra l’exercici de Drets Fonamentals.


En el seu escrit, recollit per Europa Press, el fiscal també sol·licita tres anys de presó per al militant de la mateixa formació i que aquest 12 d’Octubre exercia de cap de seguretat, Jorge del Valle, al qual també acusa de coaccions.


En la manifestació, convocada per grups ultradretans i que va desfilar des de plaça Espanya fins a
Montjuïc, Chaparro va aclamar els assistents amb el megàfon quan estava acompanyat per Del Valle: ‘Aquí està el fill de puta de Jordi Borràs’, mentre l’assenyalava amb el dit, i dirigia els dos acusats cap al periodista, que va haver d’escapar.


Una mica més tard, i ja a Montjuïc, va continuar exaltant els dos centenars d’assistents: “Us demano a tots que mireu al vostre costat i, si hi és, que li doneu un calbot; no molt violent, no serà que us vagin detinguin, però donar-li una bona hòstia i que se’n vagi”.


Segons l’escrit, que el fiscal ha enviat al Jutjat d’Instrucció 23 de Barcelona, després el periodista va patir una campanya de fustigament al Twitter, a més de localitzar-se xiulades en llocs freqüentats per ell amb les sigles de Democràcia Nacional.


Pedro Chaparro ja va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Madrid pels fets ocorreguts al centre cultural-llibreria Blanquerna que la Generalitat té a Madrid, on van irrompre un grup d’extrema dreta; també va ser candidat a les eleccions municipals del 2015 amb aquesta formació.


Enllaç noticia :