dimarts, 24 de maig del 2016

Aldarulls a Gràcia després del desallotjament del «banc expropiat»



BARCELONA

Un grup de persones crema contenidors i destrossa una oficina bancària del carrer Providència

Uns 550 manifestants han recorregut els carrers del barri barceloní en contra de la decisió

Acaba el desallotjament del «banc expropiat» de Gràcia després de 9 hores


| 23/05/2016 a les 22:42h





Un grup de persones ha bolcat un cotxe prop de local desallotjat | Jordi Bes



La manifestació pel desallotjament del "banc expropiat" del barri de Gràcia de Barcelona —on hi han assistit unes 550 persones segons els Mossos d'Esquadra- ha derivat en incidents i càrregues policials. Un camió municipal de recollida d'escombraries ha acabat cremat davant el local desallotjat, així com diversos contenidors.


Davant el "banc expropiat" també s'ha bolcat un cotxe i més d'una desena de motos. Alguns manifestants han llençat pedres, petards, pals i altres objectes contundents contra els Mossos d'Esquadra, els quals han respost amb càrregues i projectils de foam. A més, un grup de persones ha entrat a l'oficina de Catalunya Caixa de la cantonada entre els carrers Verdi i Providència i ha malmès el mobiliari amb martells. 



Molts bars han abaixat les seves persianes. Alguns manifestants han fet pintades a parets i entitats bancàries contra el desallotjament, i també s'han vist afectats alguns comerços per les destrosses als vidres dels locals, com el Macson, també a la cantonada de Verdi amb Providència.



Un grup de persones ha cremat objectes davant l'edifici desallotjat. Foto: Jordi Bes




Un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra desallotjat l'edifici avui en compliment d'una resolució judicial. A l'interior del local, que havia sigut una oficina bancària, hi havia dues persones tancades a una càmera cuirassada lligades a bidons de ciment. 






Al desallotjament hi han participat com a mínim una desena de furgons dels Mossos, els quals han acordonat els carrers adjacents i només deixaven accedir a veïns i compradors de les botigues de la zona. 



L'oficina de Catalunya Caixa de. carrer Providència, destrossada. Foto: Jordi Bes


Destrosses a l'interior d'una oficina de Catalunya Caixa Foto: Martí Urgell



El local es va ocupar el 2011


L'edifici havia sigut oficina de Caixa Tarragona, entitat que va passar a formar part de Catalunya Caixa. El local es va ocupar el 2011 i s'hi han desenvolupat diverses activitats com cinefòrums, debats i una "botiga gratuïta" de roba.


No va ser fins al maig del 2013 quan Catalunya Caixa va fer arribar una demanda civil als okupes per desallotjar-lo Des de llavors s'han succeït diversos litigis i el local ha passat a mans d'una immobiliària, la qual va aconseguir una sentència de desallotjament el 2014. No obstant això, no es va desallotjar perquè el govern de Xavier Trias va decidir pagar uns mesos de lloguer, el quan l'executiu d'Ada Colau no ha renovat.



Un carrer de Gràcia després de la batalla campal Foto: Martí Urgell




Colau afirma que és "un tema entre privats"


L'alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que es tracta "d'un tema entre privats que s'ha resolt jurídicament", i que en aquest cas s'ha rebutjat la mediació municipal, segons ha dit en ser preguntada durant la presentació del Pla Director de la Guàrdia Urbana.


Es dóna el cas que l'Ajuntament va pagar uns mesos el lloguer del local. Colau ha recordat que ho va decidir el govern anterior de Xavier Trias, i creu que va ser "una mala utilització dels diners públics per intentar tranquil·litzar la situació en període electoral".  












Enllaç noticia :



1 comentari :

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Mira que bon ús li donaven al banc expropiat, una salutació.