dimecres, 3 de febrer del 2016

Un partit atractiu per estrenar un febrer esgotador

MARTÍ MOLINA Barcelona






Leo Messi intentant una rematada acrobàtica en el partit de la temporada passada contra el València, que el Barça va guanyar per 2 a 0. / DAVID RAMOS / GETTY

La festa no s’atura. Tancat el mes de gener, el Barça comença el febrer amb una nova prova de nivell, l’enèsima de la temporada. Els de Luis Enrique disputen al Camp Nou l’ anada de les semifinals de la Copa del Rei contra un València en crisi de resultats (21 h, C+ Partidazo). Una eliminatòria que, a priori, s’hauria de decantar cap al bàndol blaugrana, si no fos per l’acumulació de partits dels de Luis Enrique i el precedent d’aquesta temporada, en què els valencianistes van aconseguir esgarrapar un empat en el partit de Lliga a Mestalla.


“Unes semifinals de Copa sempre són més que atractives -avançava Luis Enrique a la prèvia del partit-. I no m’espero un València com aquell. Amb el canvi d’entrenador l’equip ha canviat, pressiona diferent i té altres recursos amb la pilota”. En el partit de Lliga el Barça es va avançar amb un gol de Suárez, però va patir en el tram final i va cedir un empat quan quedaven quatre minuts.

 “Aquell era un equip pensat per defensar i sortir al contraatac. Ara el seu plantejament és un altre, fa coses interessants que no feia abans”, afegia.

A Mestalla el Barça es va trobar amb un València que acabava d’acomiadar Nuno i que havia fitxat Gary Neville per substituir-lo -tot i que en aquell partit concret el tècnic que es va asseure a la banqueta va ser Voro-. El canvi no li ha acabat de sortir bé al conjunt xe, ja que en els vuit partits de Lliga que porta Neville encara no ha aconseguit cap victòria. El seu balanç és de cinc empats i tres derrotes. Només a la Copa, l’anglès té uns números dignes: quatre victòries (una contra el Barakaldo, dues contra el Granada i una contra el Las Palmas) i un empat. D’alguna manera, aquesta eliminatòria contra el Barça és com una final per a Neville. I és que a la Lliga, l’objectiu de classificar-se per a la Champions sembla ben lluny d’aconseguir-se.

Un calendari “de bogeria” 

Si al València els dubtes són a la banqueta, al bàndol culer també li està començant a passar factura l’acumulació de partits. “Això és una bogeria”, se li va escapar a Luis Enrique a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva quan mirava enrere i volia recordar la data de l’enfrontament entre blaugranes i valencianistes d’aquesta temporada. El Barça ha jugat nou partits aquest gener, deu d’ençà que es van proclamar campions del món al Japó, i encara els en queden deu més fins a tenir una mica de descans. És a dir, fins a poder tenir una setmana sense partit dimecres. Això no passarà fins al 6 de març. 

“Estem en una dinàmica de prepartit, postpartit. Amb una càrrega de treball molt petita tant a nivell físic com tàctic”, reconeixia l’asturià, lamentant que no tenia temps de preparar els partits a consciència.

En part, era l’explicació que donava per parlar del mal futbolístic del Barça en els últims enfrontaments, en què ha patit de valent per desempallegar-se de la pressió dels equips rivals. 

Li va passar a Màlaga, a la Copa contra l’Athletic Club i en la visita de l’Atlètic de Madrid. “Són problemes que ens vénen condicionats pel rival i perquè el nostre posicionament al camp no va ser l’adient. Ho hem parlat i ho hem analitzat amb els jugadors, però no ho hem pogut treballar perquè no hem tingut temps”. Uns problemes per sortir amb la pilota controlada i per dominar el partit que els blaugranes “intentaran” canviar però que l’entrenador sap perfectament que es repetiran més endavant. “Segur que ens tornarà a passar al llarg de la temporada, que ens trobarem equips que ens complicaran la vida”.

Messi i Neymar, a punt 

Contra el València, el Barça podrà comptar amb tots els seus efectius, tret de Rafinha, lesionat de llarga durada. L’últim dubte era Leo Messi, que dilluns no va poder-se entrenar a causa de l’entrada al genoll que va rebre en el partit contra l’Atlètic de Madrid. “Afortunadament, està bé”. A la prèvia, l’argentí es va entrenar amb normalitat, igual que Neymar, malgrat que a la tarda va haver de viatjar a Madrid per declarar en la investigació judicial sobre el seu fitxatge.

Al bàndol valencianista, l’absència més destacada és la del migcampista Enzo Pérez, per culpa de la lesió al pòmul. En canvi, sí que va entrar a la convocatòria De Paul. L’altre nom propi era el de Denís Txérixev, que arriba cedit pel Reial Madrid en aquest mercat d’hivern, que va entrar a la convocatòria i podria debutar al Camp Nou. “El nostre objectiu és arribar a Mestalla amb opcions -deia Neville a la prèvia-. Hem tingut fortuna a la Copa, la mateixa que ens ha faltat a la Lliga. L’hem de traslladar al Camp Nou”.


Enllaç noticia :