dilluns, 1 de febrer del 2016

Bartomeu i Rosell es limiten a ratificar la seva primera declaració pel cas Neymar

Aquest dimarts serà el torn del mateix futbolista, citat a l'Audiència Nacional a les 10 hores.


BARÇA


Rosell, Bartomeu i Mestre, en el moment de la seva arribada a l'Audiència Nacional / JAVIER SORIANO / AFP
Gir sobtat al cas Neymar. El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el seu predecessor en el càrrec, Sandro Rosell, s'han limitat a ratificar davant del jutge José De la Mata les seves anteriors declaracions sobre el cas. Per aquest motiu, el seu pas per l'Audiència Nacional ha estat més ràpid del previst. 

A mig matí, el primer que ha transcendit és que tots dos s'havien negat a respondre, una versió que s'ha apressat a negar el portaveu de la junta, Josep Vives. "És mentida que Bartomeu i Rosell s'hagin negat a declarar. Han declarat tots dos però s'han manifestat dient que ratificaven punt per punt l'amplíssima declaració que tots dos havien fet en aquest mateix òrgan, davant el mateix fiscal i pels mateixos fets", ha explicat Vives. 


Llavors, tots dos van declarar davant del magistrat que portava la instrucció, Pablo Ruz. Primer va ser Rosell, l'estiu del 2014, en una declaració a la qual va tenir accés l'ARA, i en la qual va explicar que el Barça havia pagat el viatge dels amics de Neymar a Barcelona, i que va costar més de 300.000 euros. Bartomeu va fer el mateix fa un any, el febrer del 2015. Ara, havien de declarar arran de la querella presentada pel fons d'inversió brasiler DIS.

Els dos mandataris han arribat junts a les instal·lacions de l'Audiència Nacional, i menys de dues hores més tard, han sortit sense haver-se mogut ni un pèl de les seves paraules prèvies. El Barça manté que va actuar bé en tot moment.

Actualment, el fitxatge del futbolista brasiler té dues causes obertes, una a Madrid, i que va interposar DIS perquè es va considerar estafat en l'operació entre el Barça i el Santos, i l'altra, en un jutjat de Barcelona. També haurien de testificar en aquesta jornada inicial els exrepresentants del club brasiler Odilio Rodríguez i Luis Álvaro de Oliveira. Per part blaugrana, la persona que ha viatjat a Madrid per parlar en nom del club és el director general de l'entitat, Ignacio Mestre.

Segons l'Audiència Nacional, el traspàs del jugador està xifrat a dia d'avui en 83 milions, i no en 17,1, segons va informar el Barça quan va segellar l'acord perquè Neymar aterrés al Camp Nou. El futbolista haurà de declarar aquest dimarts, encetant una jornada en la qual també estan citats el seu pare i la seva mare ( Neymar Da Silva Santos i Nadine Gonçalves Da Silva), el representant de l'empresa N&N Consultoria i l'exvicepresident econòmic del Barça, Javier Faus.

DIS tenia el 40% dels drets federatius del jugador, i després que inicialment se li rebutgés la querella, el jutge De la Mata la va acceptar a tràmit el mes de juny pels delictes de corrupció entre particulars i d'estafa en la modalitat de contracte simulat. DIS considera que va ser estafat perquè va quedar al marge d’altres acords entre ambdós clubs, concretament, l’amistós xifrat en 4,5 milions i el dret preferencial sobre tres jugadors del Santos que va negociar el Barça i que va suposar 7,9 milions per a la tresoreria blaugrana.

Segons l’escrit de De la Mata, existeixen indicis que es van "simular" contractes entre el Barça i el Santos amb "conceptes irreals" que van perjudicar l’empresa brasilera.