dimarts, 19 de gener del 2016

El PP s’inventa una cofraria per fer desfilar els legionaris a la processó de Setmana Santa

Dimarts, 19 de gener de 2016 17:55 h

La nova Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls, neix avalada i gestionada pel líder del PP al municipi maresmenc, Óscar Bermán


Aquesta Setmana Santa torna la polèmica dels legionaris a Palafolls. El municipi ja va haver de patir la humiliació de veure desfilar ex legionaris pels carrers de Sant Lluís en plena processó fa dos anys. L’any passat l’Ajuntament la va prohibir després de les múltiples queixes veïnals i la barreja entre processó i militarisme, però enguany el Partit Popular s’ha tret del tot la careta i ha reactivat la polèmica amb la creació d’aquesta nova cofraria. Tant ERC com el govern municipal ja han mostrat la seva oposició frontal a què la processó es tenyeixi de verd caqui.






La nova cofraria, un instrument creat pel Partit Popular de Palafolls, per fer desfilar ex legionaris

Si l’Ajuntament de Palafolls, governat per l’incombustible Valentí Agustí (PSC), no la torna a prohibir; el proper 25 de març (divendres Sant) els legionaris tornaran a desfilar pels carrers del barri de Sant Lluís de Palafolls. Ho va confirmar divendres el líder del PP local i Germà Major (president) de la recentment creada Cofraria de Sant Lluís i Santa María de Palafolls, Óscar Bermán, en l’acte de presentació de divendres, segons recollia ahir Ràdio Palafolls. Bermán va especificar que han demanat tots els permisos i que el mossèn del municipi no s’ha tancat a col·laborar.

ERC denuncia les “exaltacions militars al carrer”

El primer a reaccionar hestat el Grup Municipal d’ERC Palafolls, que ha volgut denunciar les “exaltacions militars al carrer”. Els republicans tampoc comparteixen el perfil dels legionaris “que tenen clares vinculacions amb expressions de tipus més feixista”. Des d’ERC però, s’ha volgut deixar molt clar el total respecte pels costums religiosos i les processons com a concepte i costum cultural-religiós, i es sanciona que algú hi vulgui introduir militars, com serà aquesta desfilada de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, entitat que ha anunciat la seva participació, també, a les processons de Sant Pere de Ribes i l’Hospitalet.

L'Ajuntament respon: 'No' als legionaris

Poc després, l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha dit que no té intenció de suspendre l'activitat de la cofraria, sempre i quan no es nodreixi de la Hermandad de legionaris. Agustí ha declarat també a Ràdio Palafolls que "Si s’emperren en fer el mateix de l’any passat, haurem de decidir el mateix de l’any passat". Tal i com ha defensat també el grup d'ERC, l'alcalde ha coincidit amb els republicans que no és bo barrejar religió i militarisme.


Enllaç noticia :