divendres, 20 de novembre del 2015

Alliberats els ostatges retinguts a l’hotel de Bamoko a Mali

Divendres  20.11.2015  10:30

MÓN







Una operació de les forces especials de Mali ha aconseguit alliberar els ostatges retinguts a l’hotel de Bamoko, segons han informat fonts oficials de Mali a diversos mitjans. Almenys 27 persones han mort durant l’atac contra l’hotel, segons informen les agències internacionals, que citen fonts de la missió de pau de l’ONU a la zona.

Per una altra banda, el parlament regional francòfon de Bèlgica ha confirmat la mort d’un dels seus membres, Geoffrey Dieudonne. En el moment de l’atemptat, hi havia a l’hotel 170 persones, entre clients i empleats. Forces especials dels Estats Units i de França han ajudat la policia de Mali en l’assalt a l’hotel, ja sota control, on haurien entrat un grup de gihadistes vinculats a al-Qaida.


Tot plegat ha començat quan un grup d’individus armats ha entrat a trets, a quarts de set del matí, a l’Hotel Radisson Blu del centre de la capital de Mali, Bamako. Segons la direcció de l’establiment, que té 190 habitacions i és molt freqüentat per estrangers que viuen o treballen a Mali, a l’interior hi havia 170 persones: 140 clients i 30 treballadors.






 Segons les primeres informacions, entre tres i deu homes, fortament armats, haurien obert foc a l’entrada de l’hotel i s’hi haurien atrinxerat. De moment, les autoritats parlen de tres persones mortes arran de l’atac. A mig matí, membres de la policia i l’exèrcit han començat a assaltar l’hotel i han facilitat la sortida d’una vuitantena d’ostatges, entre els quals hi havia deu membres d’Air France.









Tot i que de moment cap grup no ha reivindicat l’atac, cal recordar que el 7 de març passat hi va haver un assalt semblant al bar restaurant La Terrasse, molt freqüentat per estrangers. En aquell cas un comando gihadista va fer cinc morts (tres malinesos, un francès i un belga) i vuit ferits.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/uns-homes-armats-assalten-un-hotel-a-mali-i-prenen-desenes-dostatges/