dimecres, 14 d’octubre del 2015

S’ha mort Jordi Miralles, ex-coordinador general d’EUiA

Dimecres  14.10.2015  09:46




Avui s’ha sabut la mort de Jordi Miralles, ex-coordinador general Esquerra Unida i Alternativa. Fou diputat al parlament entre el 2003 i el 2012. El mes d’agost passat Miralles fou ingressat a l’hospital de Bellvitge, per causa d’una meningitis. Tenia 53 anys.

Miralles va tenir responsabilitats directives tant dins d’EUiA com de la coalició amb ICV. El 2012 va quedar fora de les llistes a les eleccions al parlament. Després del seu pas pel parlament, Miralles va tornar a la seva feina de carter. Fins que en les eleccions municipals del mes de maig passat va reaparèixer en política, en les llistes de Movem Castelldefels, i fins ara era era cinquè tinent de batlle i regidor del Pla de Barris i Urbanitzacions, Comerç, Turisme i Hostaleria.

Jordi Miralles també va ser vicepresident de la coalició Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa, membre de la presidència federal d’Izquierda Unida, membre del comitè executiu del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), del Consell de Presidents del Partit de l’Esquerra Europea i afiliat a Comissions Obreres.

També va ser membre de la ponència negociadora de l’Estatut del 2006 i de la comissió mixta al Congrés dels Diputats. Durant aquest període negociador va ser crític amb les posicions més conservadores a l’hora de redactar el text.

Crític amb la direcció del partit

El juny del 2013, Jordi Miralles va impulsar un corrent crític dins d’EUiA amb el qual volia denunciar ‘la manca de pluralisme, les actituds oportunistes i els processos amb poques garanties’, que, segons ell, s’havien viscut a la formació des de la sisena assemblea general, un cop Miralles va ser substituït per Joan Josep Nuet al capdavant d’EUiA. L’excoordinador general d’EUiA va rebre el suport de sis membres més del Consell Nacional, entre ells l’exdiputada Mercè Civit i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso.

Mostres de condol

A través de la xarxa hi ha hagut expressions de condol de companys de partit i de coalició, a més d’altres formacions polítiques:












Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/sha-mort-jordi-miralles-coordinador-general-deuia/