dijous, 22 d’octubre del 2015

L’acusat d’haver pressionat per perjudicar el Barça al Bernabéu, un falangista amb carnet

Dijous  22.10.2015  14:10

SOCIETAT

Jiménez del Morales va ser àrbitre de primera divisió i actualment és el vocal del Comitè Tècnic d’Àrbitres.

 

 





El diari L’Esportiu va informar ahir que s’havien denunciat pressions per perjudicar el FC Barcelona en el partit que ha de jugar amb el Reial Madrid el 21 de novembre al Santiago Bernabéu. El denunciant és un àrbitre assistent de primera divisió, que manté l’anonimat, representat per l’advocat expert en dret esportiu Jacinto Vicente. L’única persona assenyalada per la denúncia com a origen de les pressions que haurien de perjudicar el Barça és José Ángel Jiménez de Morales, vocal del Comitè Tècnic d’Àrbitres, un home de passat falangista ben conegut.


La trucada, presumptament, va servir a Jiménez de Morales per amenaçar l’àrbitre de línia. El suposat pla era que si el linier hagués estat finalment designat com a àrbitre assistent per al partit, hagués agafat ell el protagonisme i, deixant l’àrbitre principal en segon terme, hagués xiulat clarament a favor del Reial Madrid. Per pressionar-lo, el denunciant diu que va ser amenaçat de fer-lo descendir en l’escalafó arbitral en cas de no obeir les instruccions rebudes. L’assistent ha afegit que en la trucada que presumptament va rebre de Jiménez de Morales també es va fer referència a pressions exercides a més àrbitres i en més partits per perjudicar el Barça.

Un falangista al Comitè Tècnic d’Àrbitres

El col·legiat José Ángel Jiménez de Morales va formar part de la Falange Espanyola. A les eleccions municipals de 1999 era el número sis d’aquest partit a Madrid. La relació de l’àrbitre amb el partit franquista es pot rastrejar a la xarxa fins a Nadal del 2007, quan apareix passant-s’ho bé en una crònica del sopar de Nadal del partit.

Jiménez de Morales va ser àrbitre de segona divisió entre el 1979 i el 1984 i de primera entre el 1985 i el 1991. Durant aquesta última etapa només va xiular un partit del Barça, concretament contra el Mallorca, a la temporada 1989-1990 que va acabar amb empat a u. Un cop es va haver allunyat de la primera línia arbitral, va passar a ser vocal i portaveu del Comitè Tècnic d’Àrbitres.

Aquesta polèmica fa pensar en les declaracions de l’ex-àrbitre Juan Manuel Brito Arceo arran del cas de la sanció de Gerard Piqué el 2012. ‘El col·lectiu arbitral sembla que continuï en el temps de Franco’, va dir. Així mateix, fa créixer els rumors d’una conxorxa contra el Barça, que és objecte també de l’encausament per frau fiscal de Leo Messi.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/lacusat-dhaver-pressionat-per-a-perjudicar-el-barca-al-bernabeu-un-falangista-de-carnet/