dilluns, 19 d’octubre del 2015

Foment del Treball busca la via legal per expulsar la CECOT

per Gemma Aguilera 19 d' Octubre 2015

Les dues patronals estan enfrontades pel procés sobiranista, però Foment vol utilitzar la via de la infracció estatutària per fer fora els egarencs.

 

 

 

 







Foment del Treball ha fet avui el primer pas per expulsar la patronal egarenca CECOT. En una reunió del comitè executiu, en el qual la CECOT no hi està representada, s'ha tractat com un dels punts de l'ordre del dia una possible infracció estatutària de la patronal liderada per Antoni Abad. La tensió entre Foment i un dels seus associats s'ha fet més intensa a mesura que el procés sobiranista s'ha consolidat i que els seus líders s'han posicionat políticament de forma explícita.

El comitè executiu de la patronal Foment del Treball ha fet arribar a la comissió de règim intern una petició perquè valori si les actuacions de la patronal egarenca CECOT que lidera Antoni Abad -referint-se a l'expansió territorial de la patronal amb seu a Terrassa fora del seu àmbit territorial natural, són contràries als estatuts de Foment. Així ho han confirmat fonts de Foment a El Món.


Per la seva banda, des de la patronal CECOT asseguren que "no tenim constància d'aquesta situació, però en qualsevol cas, fins que no se'ns notifiqui oer escrit qualsevol decisió que es pugui prendre, no farem valoracions". En declaracions a El Món, la patronal vallesana assegura estara "molt tranquil·la", perquè no considera "hagi comès cap infracció per donar servei als membres de la CECOT, que alhora poden ser també membres d'altres patronals que estan fora del nostre àmbit vallesà".

Hi ha diversos episodis paral·lels que no tenen res a veure amb l'expansió territorial de la patronal CECOT, que fa molts anys que manté vincles amb d'altres entitats del Vallès, i que per tant, no són cap novetat. Però Foment buscaria en aquesta expansió territorial, que inclou el fet que fa un any la CECOT va arribar a un acord amb la patronal del Metall de Sabadell i la del Vallès Oriental, amb seu a Granollers, una excusa legal per poder desfer-se d'aquest soci incòmode. Allò que realment hauria molestat Foment del Treball és la defensa clara que ha fet Antoni Abad del dret a decidir i la seva participació en actes de pes polític significatiu, com el que van fer al setembre diversos empresaris i economistes a La Pedrera de Barcelona en defensa del dret a decidir, i no pas de la independència.
I un detall irrelevant però que s'ha sentit a dir a Foment. El seu president, Joaquim Gay de Montellà, estaria molt molest perquè la CECOT munta per segon any consecutiu la seva Nit dels Empresaris a Barcelona. Una decisió que segons la CECOT només respon a motius logístics per encabir 1.200 persones, però que Foment ho interpreta com un intent de colonitzar també la capital catalana. De fet, en l'edició del 2014 Foment ja va demanar a la patronal vallesana que no fes el sopar a Barcelona, però Abad no va fer cas de la petició. 
Enllaç noticia :