dimarts, 20 d’octubre del 2015

El Tour de França 2016, a Catalunya

| 20/10/2015 a les 12:39h

La novena etapa de la ronda francesa tindrà sortida a Vielha i arribada a Andorra

Els ciclistes passaran per la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell.

 



El Tour de França torna al Pirineu català | Le Tour

Fins ara era un secret de domini públic, però ja és oficial. El Tour de França 2016 tornarà a Catalunya. Serà el diumenge dia 10 de juliol de l'any vinent, en una de les grans jornades dels Pirineus, una etapa que prendrà sortida des de Vielha (Val d'Aran) i que acabarà a Arcalís (Andorra). Aquest migdia s'ha fet la presentació oficial de la competició a Le Palais des Congrès de Paris.

 



Etapa de quatre ports i 184 quilòmetres 

L'etapa catalana tindrà més de 180 quilòmetres amb quatre ports de muntanya. La sortida serà des de Vielha, a la Vall d’Aran, amb el gran grup sortint direcció Salardú per fer la primera ascensió del dia, la del port de la Bonaigua, el qual baixaran en direcció a Sort (Pallars Sobirà), per fer front en aquest punt a la pujada al port del Cantó. Una vegada superat, el descens els portarà en direcció a Adrall (Alt Urgell), després la Seu d'Urgell per entrar a Andorra.

L'última vegada que el Tour de França va creuar el Pallars va ser l'any 1993 durant el transcurs de la 16a etapa, que va unir Saint-Lary-Soulan i el Pla d'Adet i que es va endur el ciclista suís Tony Rominger. En aquella ocasió, i com ja va passar l'any 1974 en la primera experiència a la comarca pirinenca, el gran grup també va creuar el Port de la Bonaigua i el Port del Cantó.

El Tour de França va tenir un final d'etapa a Barcelona el 2009, 44 anys després de la seva última presència a la ciutat comtal, en una jornada amb sortida a Girona.
Enllaç noticia :