divendres, 21 d’agost del 2015

La crisi grega ajudaria a Catalunya a mantenir-se dins la UE

21/08/2015

PROCÉS CATALÀ

Segons la paradiplomàcia catalana, l’expulsió de l’economia catalana suposaria “col·lapsar l’euro”.


Quico Sallés (Prada, el Conflent)



Manifestació a favor del Sí - Reuters


“No està en interès de ningú que Catalunya deixi de formar part de la Unió Europea perquè representa més del 2% de l’eurozona, és un contribuent net, perquè és un actiu i no pas un passiu, i és una economia més gran que la de Grècia o la de Findlàndia i perquè la seva sortida podria suposar el col·lapse de primer nivell de l’euro”.

Aquesta és la premissa del Diplocat, el consorci públic-privat de diplomàcia catalana, que ha expressat aquest matí el seu secretari general, Albert Royo, des de la UCE a Prada.

Segons Royo, “el més raonable” és que hi hagi una negociació a tres bandes entre Catalunya, l’Estat espanyol i la UE per mantenir una virtual República catalana dins l’entramat europeu per evitar una crisi grega més.  


“S’ha estat parlant durant molts mesos d’una sortida de Grècia de la zona euro que ha posat al llindar del col·lapse la moneda única, què passaria amb Catalunya amb una economia més gran i central que la grega, que és un actiu i no un passiu, i que des de l’any 1986 ha estat contribuent net de la UE”, ha insistit.

Per la cap de paradiplomàcia catalana, una “cosa són els missatges de la por del govern espanyol abans del 27-S” i una altra “el comportament que haurà de tenir el mateix govern un cop s’hagi implementat el mandat democràtic resultant del 27-S, que haurà ser molt més pragmàtica”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/la_crisi_grega_ajudaria_a_catalunya_a_mantenir-se_dins_la_ue_111797.php