divendres, 17 d’abril del 2015

Funeral d'estat a la catedral de Colònia per les víctimes de Germanwings

Divendres  17.04.2015  12:00

Barcelona també homenatjarà les víctimes en un acte el 27 de maig vinent.

 






Avui al punt de migdia ha començat a la catedral de Colònia un funeral en homenatge a les víctimes de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps el mes passat. El funeral, amb 1.500 assistents, entre els quals miler de familiars, personalitats polítiques i representants de l'aerolínia, ha començat amb la interpretació de 'Requiem aeernam' de Gabriel Fauré. Un gran bandera blanca amb una creu negra oneja a l'entrada de la catedral, on també hi ha nombroses ofrenes florals. A l'escala de l'altar s'han encès 150 espelmes, una per cada persona que va perdre la vida.

Hi assisteixen la cancellera alemanya, Angela Merkel, a més de representants del govern català, francès, espanyol i de més països d'on procedien les víctimes. La representant del govern català serà la vice-presidenta, Joana Ortega.

Barcelona també homenatjarà a les víctimes de l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. Serà el pròxim 27 d'abril en un lloc encara per determinar, segons han assegurat a l'ACN fonts del Govern. Els detalls de l'acte s'estan ultimant i tampoc s'ha decidit qui hi acudirà en representació dels executius català i espanyol.

Demandes a Germanwings


Algunes famílies de les víctimes de la tragèdia es comencen a organitzar per presentar una demanda conjunta a Lufthansa, companyia propietària de Germanwings. El bufet d'advocats Miliners, amb despatx a Barcelona, ha establert una oficina permanent d'atenció a les víctimes per atendre els casos que es presentin.

Un representant de Miliners, Rodolfo Fernández, va parlar ahir a RAC1. Va dir que la tragèdia havia estat un 'homicidi multitudinari', causat per 'un senyor completament pertorbat'. L'estratègia del bufet es basa a concentrar el màxim de casos possibles i negociar les indemnitzacions, amb l'objectiu d'evitar que les famílies hagin de passar el tràngol d'un judici.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4240489/20150417/funeral-destat-catedral-colonia-victimes-germanwings.html