dilluns, 16 de març del 2015

Fracàs de participació a les falses primàries de @BCNencomu

Diumenge, 15 de març de 2015 05:00 h

Només 4.000 persones donen suport a la candidatura oficialista d’Ada Colau malgrat que la votació ha durat cinc dies i s’ha fet via internet.


La candidatura que d’entrada es ven com la més participativa i feta des de baix ha patit un autèntic fracàs de participació en les falses primàries que ha convocat Barcelona en Comú, malgrat que les inscripcions eren gratuïtes i es permetia votar durant cinc dies i via internet el resultat ha estat escàs, amb molt poca participació, tant sols cinc mil i escaig inscrits i només 4.583 persones que hagin participat. Moltes menys que les primàries socialistes en les que calia pagar un euro i la votació era amb presència física. Segurament les falses primàries o l’intent de vendre l’elecció de tota una llista pactada entre les elits del partits que formen Barcelona en Comú ha provocat una manca total d’interès a participar. Ada Colau ja havia decidit i pactat ser la candidata a l’alcaldia i això s’ha notat.




 Candidats a consellers de districte elegits amb 60 vots, un estrepitós fracàs de participació

Pel que fa als consellers i conselleres de districte, els qui han obtingut major nombre de suports han estat: Ciutat Vella – Huma Jamshed Bashir: 504 vots, Eixample – Francesc Magrinyà: 266 vots, Nou Barris – Carolina Recio Cáceres: 210 vots, Gràcia – Robert Soro Garcia: 209 vots, Sant Martí – Francesc Carmona: 207 vots, Sant Andreu – Felipe López-Aranguren: 187 vots, Sarrià-Sant Gervasi – Joan Manel del Llano Ribas: 152 vots, Sants-Montjuïc – Esther Pérez Sorribas: 143 vots, Horta-Guinardó – Victor Valls Andrés: 88 vots i Les Corts – Albert Pérez: 60 vots

Podeu consultar els detalls dels consellers i conselleres en aquest link


Aquestes persones s'integraran en la candidatura de Barcelona En Comú, ocupant les posicions a continuació de l'equip de cap de llista. La resta de consellers i conselleres de districte que corresponguin a la formació en funció dels seus resultats electorals podran ser escollits també a través de primàries.

Tants sols 4.000 persones voten les mesures programàtiques


Pel que fa a les mesures programàtiques que han obtingut un major suport, destaquen del Bloc d'Emergència social: Evitar els desnonaments per motius econòmics (4.051 vots, el 20,85%) i Garantir els subministraments mínims (2.929 vots, el 15,08%); del Bloc de Canvis estructurals: Generar un parc suficient de lloguer social i de cooperativa d'habitatge (2.637 vots, un 13,76%) i Aturar o revisar els projectes contraris al bé comú (2.047 vots, el 10,68%); del Bloc de Barcelona més humana: Impulsar el transport públic amb preus socials (3.162 vots, el 16,44%) i Potenciar la salut i l'atenció sanitària i comunitària públiques (2.281 vots, l'11,86%) i, per últim, del Bloc Obrim les institucions: Recuperar locals injustificadament buits per a usos comunitaris (2.221 vots, l'11,64%) i Promoure l'elecció directa dels consellers i les conselleres de districte, amb rendició de comptes i mecanismes de censura (2.052 vots, el 10,75%).

Els resultats de les votacions es poden consultar en aquest link


Enllaç noticia :