dijous, 19 de març del 2015

El Barça es planta als quarts de final amb un clínic de Leo Messi (1-0)

El Camp Nou ha tornat a viure una exhibició del jugador argentí i una nova classificació a la Champions

El club català serà al bombo del divendres, amb els vuit millors equips d'Europa

Especial: Barça - Tota l'actualitat del Futbol Club Barcelona.

| Actualitzat el 18/03/2015 a les 21:58h

La tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions s’ha convertit en un dels millors partits de Leo Messi amb la samarreta del Barça. Lluny de "hattricks", l’argentí avui no ha marcat cap gol, però ha dut tot el pes d’un partit davant el Manchester City que ha acabat classificant el conjunt blaugrana pels quarts de final (1-0).

En una gran primera part, Messi ha fet aixecar els aficionats de la seva localitat en diverses ocasions, tot tirant de repertori. Eslàloms en velocitat, sotanes als seus rivals, retalls impossibles, xuts a porteria i assistències entre línies, dignes del millor passador del món. Una d’elles, fins i tot ha acabat a peus de Rakitic, que amb una bona vaselina ha supera Hart per fer l’únic gol del partit. El Camp Nou, fins i tot Pep Guardiola, s’ha rendit als peus d’un futbolista que ja ha entrat a la història del futbol.

El Manchester City ha proposat un partit molt intens, des del primer instant, amb xocs durs i, en ocasions, d’una violència desmesurada. El francès Nasri hagués pogut ser expulsat, fins i tot, per una entrada molt dura sobre Neymar, encara que l’àrbitre només li ha ensenyat groga.

El Barça, però, ha aguantat la pressió i no s’ha arrugat. Tot el contrari, amb el moviment ràpid de pilota ha jugat les seves millors armes i ha pogut obrir el marcador molt abans del que ho ha fet. Neymar, amb un xut al pal, i Messi, en dos llançaments de falta que han sortit fregant el travesser, haguessin pogut significar el primer gol. Ja en l’últim minut de la primera part, Suárez també ha topat amb el pal.

A la segona part el Barça ha jugat amb els minuts. Ha gestionat bé la possessió de pilota i ha pogut augmentar la diferència en el marcador, encara que amb un ritme inferior que no ha l’ha permès ser tan superior al Manchester City. Fins i tot, durant uns minuts ha patit els atacs accelerats de l’equip anglès i s’ha jugat la classificació amb un penal de Piqué sobre Agüero, que el mateix argentí ha llançat. Quan més patia el Barça és quan ha aparegut el jove Ter Stegen per demostrar que no és a Catalunya per a viure a l’ombra de Claudio Bravo. L’alemany ha encertat la direcció del llançament, ha aturat el penal d’Agüero i ha tranquil·litzat una afició que començava a dubtar.

Res d’això ha acabat passant i el Barça, que ha pogut ampliar el marcador però s’ha topat una i altra vegada en Joe Hart, s’ha endut la victòria i la classificació per als quarts de final. El proper divendres, el Barça coneixerà el seu rival. Equips com el Bayern de Guardiola o el Reial Madrid d’Ancelotti l’esperen.