dilluns, 23 de febrer del 2015

FC Barcelona-Reial Madrid: S’escapa la Copa en un final d’infart (71-77)

PAU CAMPAÑA 22/02/2015 17:50

Tot i el recital de Tomic -25 punts i 40 de valoració-, els blaugranes han deixat escapar el títol després d’un partit d’igualtat màxima

Després d'una primera part de superioritat blaugrana, el tercer quart ha estat clau per al desenllaç final.

LA FITXA

FC Barcelona, 71
Reial Madrid, 77
FC Barcelona (21+21+15+14): Doellman (11), Hezonja (-), Satoransky (11), Oleson (4), Tomic (25) –cinc inicial-, Huertas (-), Abrines (7), Navarro (6), Pleiss (-), Thomas (7), Lampe (-), Nachbar (-).
Reial Madrid (18+23+23+13): Fernández (16), Reyes (8), Ayón (10), Carroll (5), Llull (-) –cinc inicial-, Rivers (2), Nocioni (10), Campazzo (-), Maciulis (8), S.Rodríguez (10), Bourousis (4), Slaughter (4).
Àrbitres: Daniel Herrezuelo, Pérez Pizarro i Pérez Pérez.

El Gran Canaria Arena ha viscut una final de Copa del Rei de màxima igualtat entre el Barça i el Reial Madrid. Una final que finalment s’ha decantat pel bàndol blanc, en un últim minut de partit decisiu, per 71 a 77. L’exhibició d’Ante Tomic, líder absolut del Barça amb 25 punts i 40 de valoració, no ha estat suficient per aixecar el títol després d’una gran Copa.

Els dos equips es coneixien molt bé de tots de tots els partits que han disputat en les últimes temporades, i els primers minuts han estat de tempteig. Per trobar espais calien circulacions molt ràpides, i el nivell d’encert a cistella s’ha vist perjudicat. El Barça no es trobava còmode davant d’una defensa individual molt exigent, però el beneficiava el poc encert en atac del Reial Madrid. Un triple de Satoransky, director de joc en els primers compassos, ha situat per davant el Barça (9-8), però el joc interior mantenia els blancs per davant (13-15). A les acaballes del primer període, dos triples d’Abrines i una cistella de Doellman han deixat el Barça per davant (21-18).

Lideratge de Tomic

L’inici del segon quart no ha estat fluid per als de Xavi Pascual, i el Madrid ha tornat a situar-se per davant amb dues accions ràpides. L’intercanvi de joc ha permès veure alternances constants al marcador, però cap dels dos equips marxava de més d’un punt. L’anotació anava a ratxes, i Tomic ha fet una passa endavant tant en atac com en defensa. El pivot croat ha intimidat a la pintura, igual que feia Nocioni a l’altra cistella, i s’ha responsabilitzat també de l’anotació per acabar el primer temps amb 13 punts i 22 de valoració.

En el tram final de la primera part ha semblat que el Barça podia obrir un bon avantatge al marcador, situant-se set punts per sobre (42-35), però, seguint la tònica del partit, els madridistes han tornat a reaccionar. Un parcial de 0-6 (42-41) ha tancat un primer temps d’igualtat màxima.

La defensa de Satoransky sobre Llull ha anul·lat el jugador balear, un dels pilars anotadors del conjunt de Pablo Laso, però en el seu lloc ha emergit Rudy Fernández, que ha liderat l’atac madridista. Rudy era l’únic que feia ombra al recital de Tomic, que seguia a un nivell descomunal en l’inici del tercer període. La bona defensa blaugrana semblava decantar el partit cap al bàndol blaugrana, però el Reial Madrid no s’ha donat per vençut i ha tornat a igualar amb un triple de Nocioni (53-53).

S’escapa la Copa al final

En un partit tan igualat, el mal percentatge en llançaments de tres dels de Xavi Pascual (4 de 26) podia ser clau, i ho ha estat. El perímetre no acompanyava el partit de Tomic, i els blancs han obert un avantatge gràcies al parcial d’1-10. El caràcter i un triple inversemblant de Navarro mantenien viu el Barça, però el Madrid marxava i la precipitació blaugrana no permetia seguir el ritme. Tot i tornar a igualar el marcador, el Madrid ha decidit la Copa en l’últim minut amb dues cistelles de Reyes i S.Rodríguez. La Copa, en una final igualadíssima, s’ha decidit per al Reial Madrid en l’últim sospir.