dimarts, 24 de febrer del 2015

El Barça s’hi juga molt contra el club que el vol imitar

Sense baixes, l’equip busca un bon resultat contra un Manchester City sense Touré Yaya.


Els jugadors del Barça van entrenar-se ahir a l’escenari del partit, sota una pluja constant. / OLI SCARFF / AFP



De mica en mica el Manchester City va canviant la pell. La nova directiva està aixecant noves graderies a l’estadi, inaugurat precisament pel Barça el 2003. Al costat de l’estadi, el City acaba d’inaugurar una ciutat esportiva més gran i moderna que la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on forma jugadors joves que ha anat fixant. I Ferran Soriano, als despatxos de l’entitat, coordina l’expansió de la marca del City amb les franquícies creades a la lliga australiana i nord-americana. Malgrat que al Manchester City ningú es perdonaria anar dient que imita el Barça, com a mínim s’admet la influència i inspiració. Per això molts catalans, des del departament de comunicació fins a la ciutat esportiva, treballen ara en un club ambiciós. 

El Manchester City somia a ocupar l’espai que ara mateix ocupa el Barça. Un club admirat, ric, gran i amb aficionats per tot el planeta. El Barça és favorit fins i tot quan juga contra el campió de la Premier League, un equip que busca la manera d’arribar a l’altura del Barça. “Tard o d’hora li tocarà guanyar alguna cosa a Europa”, deia Piqué. “Som dos equips amb aspiracions, és un duel directe sense favorit”, va afegir un Luis Enrique que no va deixar indiferent a ningú en una roda de premsa calenta en què se les va tenir amb periodistes tant de mitjans de Madrid com anglesos. “Ens juguem molt en dos partits, cal estar concentrats”, deia Piqué en percebre la ressaca del Màlaga.


L’entrenador asturià, però, va passar-se la roda de premsa responent a preguntes sobre la derrota contra el Màlaga i sobre el suposat malestar dels jugadors amb ell per com s’havia preparat l’últim partit i la suposada absència d’autocrítica posterior. “No dono valor a preguntes malintencionades”, va dir el tècnic, que va sorprendre els periodistes anglesos per la seva bel·licositat en diversos moments de la roda de premsa. Especialment quan li van preguntar per unes imatges publicades per la premsa anglesa de Messi, Piqué i Cesc Fàbregas sortint del Casino de Barcelona a les 12 de la nit. “És la seva vida privada, vull parlar de futbol, no de gossips ”. Piqué va defensar el seu dret a “passar una bona estona amb un amic que venia de Londres”.

Concentració 

Luis Enrique vol parlar de futbol, però en un club com el Barça, costa. I això que el partit contra el City és un duel estel·lar, amb grans jugadors als dos equips i l’absència clau de Touré Yaya. “Les estadístiques diuen que sense ell el City perd més partits”, deia un Piqué que va escarxofar-se a la sala de premsa tranquil, com si fos el menjador de casa seva, fent bromes i demanant preguntes en anglès: “No vull que es rovelli el meu anglès”. Luis Enrique, en canvi, visceral, va posar-se a la defensiva quan li preguntaven si l’equip està “tocat” o “enfadat amb ell”. “Es perd un partit i sembla una tragèdia”, va dir, enfadat i tornant els dards als periodistes de mitjans de Madrid. “Sempre feu preguntes amb mala intenció”, els va arribar a dir. 

Luis Enrique va parlar sobre el City: “Té la capacitat d’atacar i dominar la pilota. Ja és molt. Si un rival es tanca pot fer mal, però mai saps quina situació et pot fer més mal, que t’ataquin o que es defensin. Tant hi fa, cal estar preparat”. I és ben cert que la premsa anglesa demana al City de Pellegrini que sigui més ambiciós que la temporada passada, quan va jugar molt tancat per defensar el partit d’anada contra el Barça de Gerardo Martino. L’any passat, però, Agüero era baixa. I ara l’argentí podria jugar amb un City que ha recuperat sensacions positives després de golejar per 5-0 el Newcastle United. Pellegrini perd Touré però recupera James Milner i té llest el davanter ivorià Wilfried Bony, fitxat aquest gener i campió de l’Àfrica fa poques setmanes. Bony, exjugador del Swansea, podria entrar a la segona part per Agüero per intentar posar contra les cordes la defensa d’un Barça sense baixes significatives. Agüero, autor de cinc gols en la present edició de la Champions, hauria de jugar acompanyat per David Silva i Samir Nasri a les bandes. 

Dins del Barça tothom defensa que la derrota contra el Màlaga va ser un “accident” que no hauria d’afectar el rendiment de l’equip. “Al Barça sempre passa que després d’una derrota tot sembla una complicació. Ara, però, toca canviar la mentalitat, cal ser superior al City al terreny de joc. Cal estar centrat en les coses que podem fer; contra el Màlaga no es va treballar com tocava”, deia un Luis Enrique que seguirà apostant per Ter Stegen a la porteria i que no hauria de sorprendre ni en defensa -amb Alves, Piqué, Mascherano i Alba- ni en atac -amb Luis Suárez, Messi i Neymar-. Al mig del camp sembla que Busquets, Rakitic i Iniesta tenen més possibilitats que els altres per batre’s en duel amb un Manchester City que ha patit molt per arribar als vuitens de final: es va classificar per un sol punt en l’últim partit, contra el Roma. 

L’estadi serà ple de gom a gom per veure un duel al qual els dos equips arriben en un estat similar al de la temporada passada. Amb molt per guanyar però també amb molt per perdre, ja que quedar eliminat seria un fracàs. Per a tots dos.


Enllaç noticia :