divendres, 5 de setembre del 2014

Espanya perd pes en la Comissió Europea


Divendres  05.09.2014  06:00

Arias Cañete s'encarregarà de Recerca i Innovació, una cartera d'importància discreta

 





La influència de l'estat espanyol en la Unió Europea minvarà molt si es confirma que Miguel Arias Cañete, el candidat del PP a les eleccions europees, s'encarregarà de la cartera de Recerca i Innovació de la Comissió Europea. Ahir Cañete es va reunir amb Jean-Claude Juncker, que a mitjan juliol fou escollit president de la Comissió.

Si la decisió es confirma, serà un cop dur per a Madrid, sobretot tenint en compte que l'últim comissari espanyol, Joaquín Almunia, sí que tenia un càrrec influent.

Almunia no tan solament s'encarregava de Competència --una cartera transcendent--, sinó que a més el president, Durão Barroso, el va convertir en un dels set vice-presidents de la Comissió.


Fins ara la cartera de Recerca i Innovació l'encapçalava Máire Geoghegan-Quinn, la comissària irlandesa. Però ‪Geoghegan-Quinn s'encarregava també de les qüestions de ciència. Euractiv, el diari especialitzat en política europea que ha revelat el repartiment de carteres, assegura que es tracta d'una mala jugada per a l'estat espanyol: 'Espanya, que pensava quedar-se amb una cartera important per al seu candidat Miguel Arias Cañete és probable que se senti decebuda amb la seva posició a l'organigrama.'

Cañete ja va començar la campanya de les eleccions europees amb mal peu, quan va fer aquesta declaració masclista: 'El debat amb una dona és difícil. Si demostres superioritat intel·lectual, ets masclista.'

Queixes per la manca de dones

El repartiment de carteres de la Comissió ha anat envoltat de polèmica per les poques dones que els estats han presentat de candidates. Les comissàries que repeteixen al càrrec i activistes de diversos països reclamaven que fossin la meitat. Sembla que Juncker finalment només s'ha assegurat que n'hi hagi tantes com a l'anterior, és a dir, que nou carteres de les vint-i-vuit siguin ocupades per dones.
Informació relacionada: 

Cañete: del comentari masclista al comiat de soltera



http://www.vilaweb.cat/noticia/4209386/20140905/espanya-perd-pes-comissio-europea.html