dimarts, 8 de juliol del 2014

Mas-Colell demana la gestió independent del Prat

L'aeroport de Barcelona - El Prat
El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha reivindicat avui una gestió "independent" de l'aeroport del Prat perquè pugui "competir" amb l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. El conseller ha argumentat que "té tota la lògica que dues infraestructures com aquestes hagin de competir".

Mas-Colell també ha aclarit que amb aquesta tesi no estava pronunciant-se en cap cas contra la gestió
privada dels aeroports, "contra la qual no tinc res en contra", sinó simplement a favor d'una gestió diferenciada de les dues infraestructures. De fet, el conseller ha invitat els inversors interessats a participar en la privatització d'Aena de venir a visitar la Generalitat. Ha recordat que aquest és el "govern del territori" on hi ha un dels principals actius de la xarxa d'Aena: l'aeroport del Prat.

El 13 de juny el Govern va donar llum verda a la privatització del 49% del capital d'Aena Aeroports, de manera que el 28% es col·locarà en borsa a través d'una oferta pública de venda (OPV) i l'altre 21% es licitarà per a un nucli estable d'accionistes seleccionats mitjançant un procés de concurrència.