dimecres, 9 de juliol del 2014

Israel bombarda 160 objectius a Gaza en una nit

Dimecres  09.07.2014  09:55

Els milicians palestins han llançat 225 coets a territori israelià




Foto: @Siete24Noticias



L'aviació de l'exèrcit d'Israel ha atacat durant la nit cent seixanta objectius a la Franja de Gaza. Segons fonts de l'exèrcit israelià, són posicions de les 'organitzacions terroristes'. En les últimes vint-i-quatre hores els atacs israelians han deixat 24 víctimes, entre milicians palestins, civils i nens. També es compten més de dos-centes ferits pels atacs aeris israelians.

Per la seva banda, els activistes palestins han llançat dos-cents vint-i-cinc coets a territori israelià. Quaranta d'aquests coets han estat interceptats pel sistema de defensa militar anomenada 'cúpula de
ferro'. L'organització armada Gihad Islàmica ha reivindicat el llançament dels coets.

Aquesta nova esclada bèl·lica és la reacció a l'assassinat de tres joves israelians segrestats el mes passat, que ser trobats dilluns de la setmana passada en una zona del nord d'Hebron. Naftalí Frenkel, Gilad Shaar, tots dos de setze anys, i Eyal Yifrach, de dinou, havien estat vists per darrera vegada molt a prop del punt on finalment es van descobrir els cadàvers.

En una reunió d'urgència del govern israelià, va apuntar a Hamàs com a autora de les morts i va anunciar represàlies. La desaparició dels tres nois havia estat seguida molt intensament al país. Hamàs va negar que hagués participat en el segrest.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4202632/20140709/israel-bombarda-160-objectius-gaza-nit.html