dilluns, 16 de juny del 2014

Polèmica per l'indult del fill d'un regidor del PP

15/06/2014

POLÍTICA


L'agent de la guàrdia civil Manuel Arbesú González va ser condemnat per gravar amb el telèfon mòbil com un amic seu agredia sexualment una dona a dins d'un tren


Xavier Lladó



El ministre de Injustícia ultradretà, Alberto Ruiz-Gallardón



El govern espanyol ha indultat el fill d'un regidor del PP de la localitat asturiana de Lena. És l'agent de la Guàrdia Civil Manuel Arbesú González, que va ser condemnat el febrer de l'any passat per enregistrar amb el telèfon mòbil com un amic seu agredia sexualment una dona a dins d'un tren.

Els dos van pujar al vagó. L'amic va insultar la dona i li va tocar el púbis mentre el guàrdia civil ho enregistrava entre rialles. Quan van arribar els seus companys del cos, l'agent va fugir.

L'Audiència Provincial d'Astúries va atribuir al guàrdia civil un "delicte d'omissió del deure de
perseguir delictes". Però ara l'executiu de Mariano Rajoy l'ha indultat i li ha canviat per una multa de 500 euros la sentència que li pertocava: sis mesos d'inhabilitació i la pèrdua de la plaça de funcionari.

Aquest diumenge Eldiario.es revela que l'agent condemnat i indultat és fill de José Manuel Arbesú Santamaría, regidor del PP de Lena, a Astúries. Segons el diari, el pare va impulsar una campanya de recollida de signatures per demanar l'indult per al seu fill, cosa finalment concedida pel govern espanyol

Les reaccions no s'han fet esperar. La secretària d'Igualtat del PSOE, Purificación Causapié, ha qualificat l'indult de "vergonya, atac a la dignitat i als drets femenins i una humiliació a les dones espanyoles".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/polemica_per_l_indult_del_fill_d_un_regidor_del_pp_101289.php


1 comentari :

Anònim ha dit...

A les dones no més ?, és un insult a totes les persones, aquest fet evindencia que estem sotmesos a la prepotència d'aquesta gent.
És un INSULT a la dignitat, a la democràcia. És indignant.