dilluns, 9 de juny del 2014

Dos condemnats a cadena perpètua per l'assassinat d'Anna Politkòvskaia

Dilluns  09.06.2014  12:18

La periodista russa, crítica amb Putin, va morir tirotejada al portal de casa seva el 2006

 

 


Anna Politkòvskaia



Dos homes han estat condemnats avui a cadena perpètua per l'assassinat de la periodista crítica amb el Kremlin Anna Politkòvskaia el 2006 a Moscou. Es tracta de dos dels cinc individus declarats culpables ara fa un mes: Rustam Makhmudov, a qui es considera culpable d'haver disparat els trets contra Politkòvskaia, i el seu oncle, Lom-Ali Gaitukàiev, a qui el jutge considera el responsable d'haver preparat la logística. Els altres tres condemnats han estat sentenciats també a penes de presó, però per períodes inferiors.

Els dos germans de Makhmudov, Ibragim i Dzhabrail, han estat condemnats a dotze i a catorze anys,
respectivament, per haver ajudat a seguir Politkòvskaia el dia que la van assassinar. El cinquè home, l'ex-policia Sergei Jadzhikurbànov, ha estat condemnat a vint anys per haver participat en la preparació de l'assassinat.

Ara, gairebé vuit anys després de l'assassinat, encara no s'ha pogut saber qui va ordenar-lo, la qual cosa reforça les crítiques contra la fragilitat de l'estat de dret rus sota la presidència de Putin.

Periodisme compromès
Politkòvskaia, que tenia 48 anys quan va ser assassinada a trets, s'havia fet un nom informant del conflicte de Txetxènia. Guardonada amb premis internacionals, va participar en la negociació amb els segrestadors del teatre Dubrovka de Moscou el 2002 i va ser enverinada durant el segrest de l'escola de Beslan el 2004.

David Figueres: Set anys sense Anna Politkòvskaia (7.10.13)


http://www.vilaweb.cat/noticia/4196692/20140609/dos-condemnats-cadena-perpetua-lassassinat-danna-politkovskaia.html