dimecres, 14 de maig del 2014

Cacicada de Monago.Veta la retransmissió de la moció de censura a Canal Extremadura

Dimecres, 14 de maig de 2014 12:40 h

Veta la retransmissió de la moció de censura a la televisió pública. Els treballadors denuncien a la manipulació mediàtica i l'obsessió del PP per controlar els mitjans informatius.




La direcció de la televisió extremenya ha decidit no retransmet la moció de censura al president extremeny José António Monago d’aquest dimecres al Parlament extremeny.

 Canal Extremadura retransmet la repetició d’un magazine ' X la tarde” en comptes del debat parlamentari.  El comitè d’empresa de Canal Extremadura ha emès un comunicat que firma que “és una mostra més de la manipulació mediàtica que s'està exercint de manera creixent per part del Govern regional per intentar amagar els problemes reals de la població i
de l'obsessió dels dirigents del PP per controlar els mitjans informatius”.

 "No retransmetre aquesta sessió parlamentària podria perjudicar seriosament la imatge i credibilitat de la radiotelevisió pública extremenya , el prestigi de la seva plantilla i posar en dubte la utilitat pública del nostre treball", argumenten . 

Professionals de la comunicació en peu de guerra

El comunicat reclama que la retransmissió  "és un assumpte de màxim interès públic que hauria de ser cobert i difós pels mitjans públics en tots els seus canals", i afirmen que: "Els ciutadans de tota ideologia i condició que sustenten aquest mitjà públic amb els seus impostos tenen dret a conèixer de primera mà i en directe el desenvolupament del debat i les seves argumentacions " .

CCOO i UGT , i les associacions de premsa de Mèrida, Badajoz i Càceres han donat suport al comunicat del comitè d'empresa de Canal Extremadura. El sindicat CCOO s’ha mostrat preocupat és molt preocupat per aquesta decisió de la direcció de Canal Extremadura, perquè posa en dubte el concepte de pluralitat informativa i de servei públic i perquè perjudica els professionals de l'empresa pública sense que siguin responsables en cap cas .