divendres, 23 de maig del 2014

Activistes de la PAH irrompen en un acte de Cañete al Palace de Barcelona

Divendres  23.05.2014  15:40

Les dues activistes han marxat, acompanyades de David Fernández (CUP)







Dos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han colat al dinar-conferència del cap de llista del PP, Miguel Arias Cañete, organitzat pel fòrum Barcelona Tribuna aquest divendres al migdia. Les dues dones estaven assegudes junt al diputat de la CUP David Fernández en una taula amb altres diputats i dirigents del PPC, i just un minut després de començar a parlar Cañete, s'han aixecat i s'han pujat a la cadira per mostrar dues pancartes de tela contra els desnonaments. Durant cinc minuts han mantingut la protesta mentre Cañete seguia parlant com si res passés. Posteriorment i de forma voluntària, les dues activistes i el Fernández han abandonat la sala.

Heus-ne ací el vídeo:





Només un minut després de començar el seu discurs, des d'una de les taules s'han aixecat dues dones i han desplegat dues pancartes on es podia llegir, en castellà, '+ 1000 persones desnonades' i '184 desnonaments diaris'. Immediatament, les dues activistes s'han posat a sobre de les cadires per mostrar millor les pancartes i mostrar-li-les a Cañete. El candidat del PP, però, ni s'ha immutat, i ha continuat la seva conferència com si la protesta no estigués tenint lloc.

Durant cinc minuts, que s'han fet llarguíssims per als populars presents a la sala, mantingut dretes les membres de la PAH. I és que en la mateixa taula que les activistes hi havia el diputat de la CUP David Fernández -que no s'ha mogut del seu lloc durant la protesta- i membres del PP. Els diputats al Parlament Rafa López, Fernando Sánchez Costa i Maria José García Cuevas; dos regidors de Barcelona; i la membre de la cúpula del PPC Andrea Levy, compartien taula amb les manifestants. Ha estat precisament Levy qui, visiblement emprenyada, s'ha aixecat de la seva cadira per marxar, tornant al cap d'uns minuts per demanar a les activistes i el diputat de la CUP que aturessin la protesta. En veure que no paraven, s'ha tornat a seure acusant d''imbècils' els activistes.

Tot i ser convidats a marxar en un moment determinat, les dues manifestants i Fernández han continuat al seu lloc durant tota l'acció. Posteriorment, han plegat voluntàriament les pancartes de tela i tots tres han abandonat la sala. A fora, els esperaven els manifestants de la PAH que havien acudit a la porta de l'hotel, i els han rebut amb aplaudiments i al crit de 'sí que es pot'.