dissabte, 12 d’abril del 2014

'Billy el Niño' s'oposa a ser extradit a l'Argentina i diu que no recorda les tortures

Divendres  11.04.2014  06:00

És un dels acusats de la querella contra els crims del franquisme




Foto: Europa Press.



L'ex-inspector Antonio González Pacheco, conegut per 'Billy el Niño', va comparèixer ahir davant la jutgessa de l'Audiència Nacional espanyola, en una vista d'extradició, acusat d'haver torturat tretze persones durant el franquisme. Per defensar-se, va dir que no recordava si havia comès mai tortures, i es va negar a ser extradit a l'Argentina. 

Quan li van demanar si havia comès cap delicte en l'exercici de la professió mentre formava part del
cos de policia, va respondre: 'No ho recordo, potser alguna cosa de maltractaments fa molts anys, però crec que no ens van condemnar mai.'

La fiscalia també es va oposar a extradir-lo a l'Argentina, al·legant el fet que tenia nacionalitat espanyola, la manca de relació dels demandants amb l'Argentina i la prescripció del delicte. 

D'una altra banda, la fiscalia va acceptar la petició de la defensa de retirar les mesures cautelars, entre les quals hi havia la retirada del passaport i la prohibició de sortir de l'estat espanyol. I així ho va acabar decretant el tribunal. Ahir els mitjans de comunicació tenien prohibit d'enregistrar l'acusat de cara, per motius 'de seguretat personal i familiar'. 

 Video : Investigación de los crímenes franquistas ,Noticias Cuatro